Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

316. koe Annie 2

  • geschonken aan Abil, een jongen van 5 jaar
  • zoon van Satybaldieva Saltanat (27) en Abylaev Chyngyz (34)
  • plaats: village Nyldy, Manas regio
  • datum schenking koe: 18 mei 2014
  • donateurs: Mw. Kappelhof te IJsselstein

Abil

Abil_cow-Annie-2 klein

Koe Annie, overgedragen op 18-05-’14 aan Abil, een jongen van 5 jaar. Abil is 5 jaar en verstandelijk gehandicapt. Zijn vader (34) en moeder (27) weten dat hun zoon gehandicapt is, en altijd zorg nodig zal hebben. Het gezin woont in Nyldy, Manas Rayon, in een klein huis met maar twee kamers.

Abil krijgt een medische begeleiding, twee keer per jaar, ondersteund door medicatie. Hierdoor gaat zijn gezondheid wel vooruit. Maar hij is sterk beperkt, kan niet lopen en niet praten, en gaat ook (nog) niet naar een school of dagopvang.

Abil kan wel zitten en vindt het fijn om naar de televisie te kijken. Hij heeft nog een twee jaar oudere broer. De ouders hebben geen werk, ze zijn heel gelukkig met de koe die ze hebben gekregen. Naast het feit dat ze zelf geen melk meer hoeven te kopen maken ze ook melkproducten als yoghurt, cottage cheese en boter. Dit verkopen ze en kunnen daarvan de extra zorg van Abil bekostigen zoals medicijnen, en ze willen graag een looprek kopen zodat Abil zijn benen en voeten kan oefenen.

Koe Annie 2 is een bruine koe van 3,5 jaar oud. In het najaar verwacht ze een kalf.

Aanvullende foto’s

Abil_cow-Annie-1 klein

Abil_cow-Annie-6 klein

Abil_cow-Annie-3 klein

Abil_cow-Annie-5 klein

 

 

Abil is 5 jaar en verstandelijk gehandicapt.  Abil krijgt 2 keer per jaar een medische begeleiding, ondersteund door medicatie.
Hierdoor gaat zijn gezondheid wel vooruit. Maar hij is sterk beperkt, kan niet lopen en niet praten, en gaat ook (nog) niet naar een school of dagopvang. Abil kan wel zitten en vindt het fijn om naar de televisie te kijken.