Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

326. ZHG koe Jorien

  • geschonken aan Syjmyk, een jongen van 11 jaar
  • zoon  van  vader Mairambek Jumashbekov  (40) en moeder Gulkajyr Subanbekova (30).
  • plaats: village Balasaruu, Manas district.
  • datum schenking koe: 16 maart 2014
  • donateurs: Dr. Hofsteestichting

Syjmyk

SHG_13_Syimyk_cow-Jorien-3 klein

Koe Jorien, voor drie jaar gegeven aan Syjmyk, een jongen van 11 jaar die woont in Village Balasaruu, Manas district. Syjmyk  heeft infantiele cerebrale parese.

Een keer per jaar gaat hij voor medische begeleiding naar een arts in Bishkek, hij heeft wel altijd massage nodig om goed te kunnen blijven bewegen.

Syjmyk gaat niet naar school. Hij bezoekt dagelijks een centrum voor gehandicapte kinderen. Hij kan wel zelfstandig lopen, maar dat gaat eigenlijk niet echt goed. Ook kan hij wel praten, maar dat is alleen te verstaan door zijn familie en mensen die hem goed kennen. Hij begrijpt wel veel.

Syjmyk is de oudste van 4 kinderen. Hij heeft twee jongere broers en een zusje. Het gezin woont in een huis met 3 kamers.

Moeder is huisvrouw en altijd thuis,  vader verbouwt bonen en pepers.

Koe Jorien is 4 jaar oud en krijgt spoedig een kalfje. Door het hebben van een koe kunnen ze naast het eigen gebruik van de melk ook producten verkopen als boter, yoghurt en cottage cheese.

Het gezin is onderdeel van een zelfhulp groep. Dat betekent dat ze koe Jorien 3 jaar mogen houden en verzorgen. De kalfjes die deze periode geboren worden mogen ze zelf houden, om zo een of meer eigen koeien op te fokken. Daarnaast betalen ze aan Nur Bala maandelijks een percentage van de inkomsten die ze door de koe verdienen.

 Aanvullende foto’s

SHG_13_Syimyk_cow-Jorien-5 klein

SHG_13_Syimyk_cow-Jorien-4 klein

SHG_13_Syimyk_cow-Jorien-2 klein

SHG_13_Syimyk_cow-Jorien-1 klein

Syjmyk  heeft infantiele cerebrale parese. Een keer per jaar gaat hij voor medische begeleiding naar een arts in Bishkek, hij heeft wel altijd massage nodig om goed te kunnen blijven bewegen.  Syjmyk gaat niet naar school. Hij bezoekt dagelijks een centrum voor gehandicapte kinderen.