Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

328. ZHG koe Anita

  • geschonken aan Bermet, een meisje van 8 jaar
  • dochter  van  moeder Kochkorbaeva Nurgul, (37) en vader Ogombaev Erjan, (40).
  • plaats: Village Nyldy, Manas rayon
  • datum schenking koe: 16 maart 2014
  • donateurs: een “verzamelkoe” bijeen gespaard door verschillende donaties 

Bermet

Bermet_cow-Anita-3 klein

Koe Anita, gedoneerd aan Bermet op 8 mei 2014. Bermet  is een meisje van 8 jaar, ze heeft epilepsie en een verstandelijke beperking. Ze heeft nog een oudere zus van 13, een jonger zusje van 6 en nog een broertje van bijna 3 jaar.

De moeder van Bermet is altijd thuis om voor haar kinderen te zorgen. Ze is zich bewust van de beperkingen van Bermet en probeert haar zo goed  mogelijk te verzorgen. Twee keer per jaar krijgt ze medische verzorging en medicijnen waar ze goed op reageert.

Haar vader past soms op andere kinderen.

Bermet gaat wel naar school, ze volgt een vorm van aangepast onderwijs. Haar intelligentie is zeer beperkt, ze kan lopen en gebrekkig spreken. Bermet is wel heel sociaal en vindt het erg leuk om bij anderen te zijn.

Het gezin woont samen met de ouders van vaders zijde, het is een oud huis met drie kamers.

Doordat ze nu een koe hebben hoeven ze geen melk meer te kopen. Ook maken ze melkproducten die ze weer kunnen verkopen. Dat geld is bestemd voor het kopen van medicijnen en ook onderwijsmateriaal voor Bermet.

Koe Anita is een zwart-witte koe van 3,5 jaar oud. In het najaar verwacht ze een kalfje.De koe is gedoneerd door Rotary Zeist

Aanvullende foto’s

Bermet_cow-Anita-5 klein

Bermet_cow-Anita-6 klein

Bermet_cow-Anita-4 klein

Bermet  is een meisje van 8 jaar, ze heeft epilepsie en een verstandelijke beperking.  Twee keer per jaar krijgt ze medische verzorging en medicijnen waar ze goed op reageert. Van de opbrengst van de melkproducten kunnen ze medicijnen kopen en ook onderwijsmateriaal voor Bermet.