Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

329. ZHG koe Alexia

  •  geschonken aan Nargiza, een meisje van 14 jaar
  • dochter  van  vader Ulan Sarpiev (40) en moeder Baktygul Tolokeeva–mother (37).
  • plaats:, village Aktash,  Manas district
  • datum schenking koe: 16 maart 2014
  • donateurs: Dr. Hofstee stichting

Nargiza

SHG_14_Nargiza_cow-Alexia-4 klein

Koe Alexia is geschonken aan Nargiza, een meisje van 14 jaar. Nargiza is doof en kan zeer beperkt praten. Zij is onder behandeling van een arts in Bishkek, gebruikt de voorgeschreven medicijnen en draagt een hoorapparaat. Zij spreekt heel slecht.

Ze is verder een normaal kind, volgt onderwijs, heeft een goede intelligentie, en ze zit in d zevende klas. Zij houdt van handwerken en schilderen.

Zij heeft 5 broers en zusters, een oudere broer van 18 jaar, een zus van 16 jaar, een zus van 9 jaar, en broertjes van 3 en één jaar. Haar moeder verzorgt het huishouden en haar vader werkt in de landbouw. In zijn vrije tijd verdient hij wat bij als taxichauffeur.

De familie heeft een eigen huis met 5 kamers, geen eigen vervoer, maar de vader kan beschikken over een auto.

Door deze koe en de nakomelingen daarvan kunnen zij hun veestapel uitbreiden en hebben zij beschikking over melkproducten.

Het gezin is onderdeel van een zelfhulp groep.

Dat betekent dat ze koe Alexia 3 jaar mogen houden en verzorgen. De kalfjes die deze periode geboren worden mogen ze zelf houden, om zo een of meer eigen koeien op te fokken. Daarnaast betalen ze aan Nur Bala maandelijks een percentage van de inkomsten die ze door de koe verdienen.

Koe Alexia is 4 jaar oud.

Aanvullende foto’s

SHG_14_Nargiza_cow-Alexia-7 klein

SHG_14_Nargiza_cow-Alexia-5 klein

SHG_14_Nargiza_cow-Alexia-3 klein

SHG_14_Nargiza_cow-Alexia-6 klein

Nargiza is doof en kan zeer beperkt praten. Zij is onder behandeling van een arts in Bishkek, gebruikt de voorgeschreven medicijnen en draagt een hoorapparaat. Zij spreekt heel slecht.  Ze is verder een normaal kind, volgt onderwijs, heeft een goede intelligentie, en ze zit in d zevende klas. Zij houdt van handwerken en schilderen.