Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

344. Koe Margriet

  • geschonken aan Eliza, een meisje van 4 jaar
  • dochter van Sadyrbaev Altynay, moeder van 24 jaar en Kulunbetov Izat, vader van 27 jaar.
  • Plaats: Tash-Aryk, Talas regio.
  • datum schenking koe: 2-11-2014
  • donateurs: fam. v.d. Sluijs, Raamsdonkveer
  • Eliza

Eliza_cow-Margriet-1 klein

Eliza heeft een cyste in haar hoofd, deze drukt tegen dat deel van haar hersenkwab dat haar motoriek bestuurt. Hierdoor heeft zij epileptische aanvallen. De moeder is zich bewust van de handicap van haar dochter.

Eliza wordt 2 maal per jaar naar een specialist gebracht die haar behandelt. Zij heeft inmiddels twee maal een operatie in haar hoofd ondergaan en het resultaat van de ingrepen is veelbelovend. Haar gezondheid gaat vooruit en de epileptische aanvallen zijn gestopt

Eliza gaat niet naar school.  Ze kan wel lopen. Haar intelligentie en haar spraakontwikkeling blijven achter. Ze speelt graag met poppen.

Het gezin bestaat naast vader en moeder uit Eliza en nog een dochter van anderhalf jaar. Zij wonen in een klein huis met 2 kamers. Ze hebben geen auto en geen ander vee.

De ouders zijn beide werkloos. De vader heeft een nierziekte.

Door het krijgen van koe Margriet hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Van de melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun dochter betalen.

De roodbonte koe Margriet is 4 jaar oud en zal in maart 2015 een kalf krijgen.

Aanvullende foto’s

Eliza_cow-Margriet-2 klein

Eliza_cow-Margriet-5 klein

Eliza_cow-Margriet-4 klein

Eliza_cow-Margriet-3 klein

 

Eliza heeft een cyste in haar hoofd, hierdoor heeft zij epileptische aanvallen. Zij wordt 2 maal per jaar naar een specialist gebracht die haar controleert. Zij heeft inmiddels twee maal een operatie in haar hoofd ondergaan en het resultaat van de ingrepen is veelbelovend. Haar gezondheid gaat vooruit en de epileptische aanvallen zijn gestopt