Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

345. Koe Maureen 2

  • geschonken aan Erbol, een jongen van 13 jaar
  • zoon van moeder – Tursunalieva Meerim,(34 jaar) en vader  – Shabdanov Madiyar, (37 jaar)
  • Plaats: Talas
  • datum schenking koe: 2-11-2014
  • donateurs: CSG Prins Maurits, Middelharnis

Erbol_cow-Maureen-3 klein

Erbol heeft een hersenbeschadiging en is epileptisch.

De moeder is zich bewust van de handicap van haar zoon. Erbol wordt 2 maal per jaar naar een specialist gebracht die hem behandelt. Hij heeft daar baat bij en het resultaat  is positief. Zijn kwaliteit van leven gaat, weliswaar langzaam maar wel vooruit en de epileptische aanvallen worden minder.

Hij gaat niet naar school. Hij  kan alleen lopen als hij door een van de ouders wordt ondersteund. Zijn intelligentie  en zijn spraakontwikkeling blijven achter. Hij is dol op paarden.

Erbol is de oudste in een gezin met drie kinderen. Zijn jongere broer overleed in 2012, toen hij bij thuiskomst uit school twee dieven betrapte. De oudste twee zoons waren uit een vorig huwelijk van de moeder, de jongste zoon van anderhalf jaar is van de beide ouders.

De biologische vader van Erbol doet niets voor zijn zieke zoon. De tweede man van zijn moeder zorgt wel heel goed voor hem

Het gezin heeft geen huis en geen eigen vervoer. Ze wonen in een kklein appartement.  De ouders hebben beiden geen werk. De moeder is in verwachting van haar vierde kind.

Door het krijgen van koe Maureen hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Van de melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun zoon bekostigen.

Koe Maureen is 4 jaar oud en zal in mei 2015 een kalf krijgen.

 Aanvullende foto’s

Erbol_cow-Maureen-2 klein Erbol_cow-Maureen-1 klein Erbol_cow-Maureen-4 klein

Erbol heeft een hersenbeschadiging en is epileptisch. Erbol wordt 2 maal per jaar naar een specialist gebracht die hem behandelt. Hij heeft daar baat bij en het resultaat  is positief. Zijn kwaliteit van leven gaat, weliswaar langzaam maar wel vooruit en de epileptische aanvallen worden minder.