Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

346. Koe Bella

  • geschonken aan Munarbek, een jongen van 15 jaar
  • zoon van moeder – Azhykanova Nazir, (39 jaar) en vader  – Azhykanov Zarylbek, (45 jaar)
  • Plaats: Kum-Aryk, Talas regio
  • datum schenking koe: 2-11-2014
  • donateurs: Koningin Beatrixschool, Kootwijkerbroek

Munarbek

Munarbek_cow-Bella-4 klein

 

Munarbek lijdt aan Cerebrale Parese (ook wel cerebral palsy of CP genoemd) Dit  is een houdings- en bewegingsstoornis die voortkomt uit een beschadiging in de hersenen. Hij is ook psychisch gestoord.

De ouders zijn zich bewust van de handicap van hun zoon.

Munarbek wordt 2 maal per jaar naar een specialist gebracht die hem behandelt. Hij heeft daar baat bij en het resultaat  is positief. Hij is niet goed gesocialiseerd en kan soms erg agressief worden.

Hij gaat niet naar school. Hij  kan redelijk lopen maar hij loopt wel mank.  Zijn intelligentie  en zijn spraakontwikkeling blijven achter. Hij is het liefste buiten in de tuin.

Munarbek leeft in een gezin met 5 kinderen. Zijn oudste broer is 19 jaar,die gaat niet meer naar school en helpt zijn ouders thuis. Hij heeft twee jongere zusjes van 13 en 12 jaar die, evenals zijn jongste broer van 7 jaar naar school gaan.

Het gezin woont in en oud huis met 3 kamers, ze hebben geen eigen vervoer.  De moeder zorgt voor het gezin en de vader heeft zo nu en dan wat werk.

Door het krijgen van koe Bella  hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Van de melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun zoon bekostigen.

Koe Bella is 3 1/2 jaar oud en zal in juli 2015 een kalf krijgen.

Aanvullende foto’s

Munarbek_cow-Bella-2 klein

Munarbek_cow-Bella-3 klein

Munarbek_cow-Bella-1 klein

Munarbek lijdt aan Cerebrale Parese (ook wel cerebral palsy of CP genoemd) Dit  is een houdings- en bewegingsstoornis die voortkomt uit een beschadiging in de hersenen. Hij  kan redelijk lopen maar hij loopt wel mank.  Zijn intelligentie  en zijn spraakontwikkeling blijven achter.