Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

348. Koe Virginie

  • geschonken aan Sezim, een meisje van 4 jaar
  • dochter van moeder- Buzurmankulova Aybiyke (23 jaar), gescheiden.
  • Plaats: Talas city.
  • datum schenking koe: 2-11-2014
  • donateurs: Rotary Zeist

Sezim

Sezim_cow-Virginie-1 klein

Sezim is autistisch en is zwakzinnig  ten gevolge van een hersenbloeding. De moeder is zich bewust van de handicap van haar dochter.

Sezim wordt 2 maal per jaar door een specialist behandeld.  Haar gezondheid gaat iets vooruit. Waarschijnlijk zal zij later een operatie moeten ondergaan.

Sinds maart 2014 gaar Sezim naar een kleuter dagverblijf.  Ze kan wel lopen. Haar intelligentie is onder de maat en ze kan nog maar een paar woordjes praten. Ze gaat graag naar het dagverblijf, maar ze is daar erg druk en maakt veel lawaai.

Het gezin bestaat naast de moeder (vader heeft het gezin na de geboorte van Sezim verlaten) uit Sezim en nog een dochter van 6 jaar. Zij hebben geen eigen huis maar wonen in bij de ouders van de moeder. De vader van Sezim heeft de moeder de schuld gegeven van het feit dat ze een gehandicapt  kind ter wereld heeft gebracht. Na de geboorte heeft hij het gezin verlaten. Hij laat niets meer van zich horen.

De moeder is momenteel werkloos. Ze heeft in talrijke winkels gewerkt.

Door het krijgen van koe Margriet hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Van de melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun dochter betalen.

Koe Virginie krijgt in mei een kalf.

Aanvullende foto’s

Sezim_cow-Virginie-4 klein\

Sezim_cow-Virginie-2 klein

Sezim_cow-Virginie-6  klein

Sezim_cow-Virginie-3 klein

Sezim is autistisch en is zwakzinnig  ten gevolge van een hersenbloeding. De vader van Sezim heeft de moeder de schuld gegeven van het feit dat ze een gehandicapt  kind ter wereld heeft gebracht. Na de geboorte heeft hij het gezin verlaten. Hij laat niets meer van zich horen.