Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

352. Koe Cato

  • geschonken aan Zhorobek, een jongen van 6 jaar
  • zoon van moeder- Rayymbekova Burmakan, (28 jaar), en vader – Oskonbaev Diamond, (33 jaar)
  • plaats: Booterek, Bakay-Ata district.
  • datum schenking koe: 2-11-2014
  • donateurs: Margriet Heerkens

Zhorobek

Jorobek_cow-Cato-1 klein

Zhorobek is epileptisch en zwakzinnig. De ouders zijn zich bewust van de handicap van hun zoon.

Zhorobek wordt twee maal per jaar door een specialist behandeld. Zijn gezondheid gaat iets vooruit. Een operatie is waarschijnlijk niet nodig.

Hij is altijd thuis. Hij kan wel lopen. Zijn intelligentie is onder de maat en zijn spraakvermogen is nog slecht ontwikkeld. Hij is onvoldoende gesocialiseerd, hij speelt het liefste alleen.

Het gezin bestaat naast de ouders uit drie kinderen. Zhorobek is de oudste. Hij heeft nog een broertje van 4 die ook gehandicapt is en een zusje van anderhalf jaar.

Ze hebben geen eigen huis maar wonen in een klein en oud appartement met 2 kamers. De moeder is thuis en zorgt voor het gezin, de vader werkt bij een constructiebedrijf. Het is een bijzonder arm gezin.

Door het krijgen van koe Cato hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Van de melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun zoon betalen.

Koe Cato is vier jaar oud en krijgt in het voorjaar van 2015 een kalf.

 Aanvullende foto’s

Jorobek_cow-Cato-3 klein

Jorobek_cow-Cato-2 klein

Zhorobek is epileptisch en zwakzinnig. Hij zit altijd thuis. Hij kan wel een beetje  lopen. Zijn intelligentie is onder de maat en zijn spraakvermogen is slecht ontwikkeld. Hij is onvoldoende gesocialiseerd.