Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

353. Koe Sterre

  • geschonken aan Aygerim en Taazim, meisjes van 10 en 15 jaar
  • kinderen van moeder- Beshkempirova Elmira (35 jaar)
  • plaats: Booterek, Bakay-Ata district.
  • datum schenking koe: 2-11-2014
  • donateurs: Leo Bras

Aygerim en Taazim

Taazim and Aygerim_cow-Sterre-1 klein

Aygerim is epileptisch en is zwakzinnig. Taazim is een diabetes patiënt. Hun moeder is zich bewust van de handicap van haar dochters.

Aygerim wordt twee maal per jaar door een specialist behandeld. Haar gezondheid gaat iets vooruit. Een operatie is waarschijnlijk niet nodig. Taazim kan zich bij correct gebruik van de medicijnen redelijk redden.

Beide meisjes gaan naar school, Aygerim volgt een aangepast programma. Zij kan echter heel weinig onthouden. Zij kan ook niet goed praten in tegenstelling tot haar zus Taazim die heeft een goed stel hersens en praat correct.

Het gezin bestaat naast de ouders uit vier kinderen. Zij hebben nog een oudere zus van 17 jaar en een broertje van 13 jaar.

Ze hebben geen eigen huis maar wonen in bij de ouders van de moeder in een oud huis met 4 kamers. Het huis is te klein voor bewoning door 2 gezinnen met veel kinderen. Het is een bijzonder arm gezin. Momenteel heeft de moeder geen werk, ‘s zomers werkt zij in een eetcafé als afwashulp. De vader bemoeit zich niet met het gezin, hij is alcoholist. De grootouders helpen het gezin.

Door het krijgen van koe Sterre hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Van de melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun dochters betalen.

Koe Sterre is vier en een half jaaroud en krijgt in het voorjaar van 2015 de eerste kalf.

Aanvullende foto’s

Taazim and Aygerim_cow-Sterre-2 klein

Taazim and Aygerim_cow-Sterre-3 klein

Aygerim is epileptisch en is zwakzinnig. Taazim is een diabetes patiënt. Beide meisjes gaan naar school, Aygerim volgt een aangepast programma. Zij kan echter heel weinig onthouden. Zij kan ook niet goed praten in tegenstelling tot haar zus Taazim die heeft een goed stel hersens en praat correct.