Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

359. ZHG koe Isabel

  • geschonken aan Malika , een meisje van 12 jaar
  • dochter van  Kurchubekova Aizhamal, moeder (43 jaar) en Raev Muzurbek, vader (43 jaar)
  • Plaats: Min-Bulak of Bakay-Ata regio.
  • datum schenking koe: 24-11-2014
  • donateurs: Anne Trapman, vilt verkopen op fairs en markten

Malika

SHG_17_Malika_cow-Isabel (1) klein

Malika heeft een hersenbeschadiging waardoor haar spierstelsel niet of onvoldoende is ontwikkeld. Zij kan zware voorwerpen, zoals een boek niet optillen, Zij kan niet lang lopen en zeker geen afstanden. Een paar maal per jaar gaat zij met haar ouders naar een dokter in Bishkek.

Malika gaat naar school, ze zit nu in de zesde klas. Zij kan wel lopen, maar heel kort. Haar intelligentie en spraakontwikkeling zijn in orde. Zij leest en tekent graag. Ook kijkt zij graag naar cartoons.

Het gezin bestaat naast vader en moeder verder nog uit een twee schoonzusjes en een broer van 20 jaar. De broer werkt in Bishkek om het gezin financieel te helpen.

Zij wonen in een eigen huis. met 4 kamers. Ze hebben geen eigen auto,maar de vader wil later voor Malika een auto kopen om haar leven iets te verbeteren.

De moeder zorgt nu voor het huishouden en voor Malika. De vader werkt in de landbouw.

Door het krijgen van koe Isabel hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Met wat er overblijft van de  melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun dochter betalen.

Het gezin is onderdeel van een zelfhulp groep. Dat betekent dat ze koe Isabel 3 jaar mogen houden en verzorgen. De kalfjes die deze periode geboren worden mogen ze zelf houden, om zo een of meer eigen koeien op te fokken.
Daarnaast betalen ze aan Nur Bala maandelijks een percentage van de inkomsten die ze door de koe verdienen.

Koe Isabel is 4jaar oud en zal in februari 2015 een kalf krijgen.

Aanvullende foto’s

SHG_17_Malika_cow-Isabel (4) klein

SHG_17_Malika_cow-Isabel (2) klein

SHG_17_Malika_cow-Isabel (3) klein

Malika heeft een hersenbeschadiging waardoor haar spierstelsel niet of onvoldoende is ontwikkeld. Zij kan zware voorwerpen, zoals een boek niet optillen, Zij kan niet lang lopen en zeker geen afstanden. Een paar maal per jaar gaat zij met haar ouders naar een dokter.