Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

361. Koe Hope

  • geschonken aan Mirlanbek, een jongen van 6 jaar
  • zoon van Eshdalatova Nazgul, (28 jaar); de vader is in 2014 overleden bij een verkeersongeluk
  • plaats: Talas
  • datum schenking koe: 14-12-2014
  • donateurs: Hans en Els van der Knaap

Mirlanbek

Mirlanbek_cow-Hope-1 klein

Mirlanbek heeft microcefalie, ontstaan door een ontwikkelingsstoornis van de hersenen bij het kind  De hersenen zijn niet goed of niet snel genoeg gegroeid, hierdoor ontstaat als gevolg daarvan microcefalie. De grootte van de schedel hangt samen met van de grootte van de hersenen. Bij microcefalie blijft de schedel klein in verhouding tot het gezicht en het postuur.  Zijn moeder is zich bewust van de handicap van haar zoon..

Mirlanbek wordt twee maal per jaar door een specialist behandeld. Zijn gezondheid lijkt vooruit te gaan. Er is meestal geen genezing mogelijk voor microcefalie. De behandeling is gericht op de verstandelijke en motorische ontwikkeling en eventuele andere verschijnselen.

Hij gaat dagelijks naar de dagopvang Tenir Koldo. Het lopen gaat wel goed, maar zijn spraakvermogen is onvoldoende ontwikkeld, en ook zijn intelligentie is ver onder de maat. Hij vindt het heerlijk om naar de dagopvang te gaan en te spelen met andere kinderen

Het gezin telt 3 kinderen. Hij heeft een broer van 9 jaar die in de tweede klas zit, en een jonger zusje van 4 jaar. Ze hebben geen eigen huis. Het gezin woont in bij de ouders van de moeder. Het is een oud huis en eigenlijk te klein voor 2 gezinnen.

De moeder is thuis en verzorgt de kinderen.

Door het krijgen van koe hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Van de melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kan ze de behandeling van haar zoon  betalen.

In 2014 is het gezin betrokken geweest bij een ernstig ongeluk, waarbij de vader is overleden. Moeder en dochter waren zwaar gewond, Momenteel zijn ze daar van genezen.

De koe is vier en een half  jaar oud en krijgt in het voorjaar van 2015 haar eerste kalf.

Aanvullende foto’s

Mirlanbek_cow-Hope-4 klein

Mirlanbek_cow-Hope-2 klein

Mirlanbek_cow-Hope-3 (1) klein

 Mirlanbek heeft microcefalie, ontstaan door een ontwikkelingsstoornis van de hersenen bij het kind  De hersenen zijn niet goed of niet snel genoeg gegroeid, hierdoor ontstaat als gevolg daarvan microcefalie. In 2014 is het gezin betrokken geweest bij een ernstig ongeluk, waarbij de vader is overleden. Moeder en dochter waren zwaar gewond, Momenteel zijn ze daar van genezen.