Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

363. Koe Julia 2

  • geschonken aan Alina, een meisje van 2 jaar
  • dochter van moeder Toktobek kyzy Samara, (20 jaar) en vader  Kunas Turar,  (27 jaar)
  • plaats: Ak-Jar,, Talas regio
  • datum schenking koe: 14-12-2014
  • donateurs: verzamelkoe, opgespaard door meerdere kleine donaties

Alina

Alina_cow-Julia-1 klein

Alina is epileptisch en lijdt daarnaast aan het McKusick Kaufman syndroom. Het McKusick-Kaufman syndroom is een aandoening die van invloed is op de ontwikkeling van de handen en voeten, hart en reproductieve systeem. Het wordt gekenmerkt door een combinatie van drie symptomen: extra vingers en/of tenen (polydactylie), hart gebreken, en genitale afwijkingen.De meeste vrouwen met het syndroom van McKusick-Kaufman zijn geboren met een genitale abnormaliteit, die een grote ophoping van vocht in het bekken veroorzaakt, als gevolg van een blokkade van de vagina vóór de geboorte, die optreden kan als onderdeel van een onvoldoende ontwikkeling.

De  ouders zijn zich bewust van de ernst van de handicap van hun dochter. Alina wordt twee maal per jaar door een specialist behandeld. Haar gezondheid gaat vooruit

Ze kan een beetje lopen, niet praten, wel heeft zij  een goed stel hersens. Het liefst luistert zij naar muziek.

Het gezin telt 2 kinderen. Zij heeft nog een jonger zusje van 3 maanden. Zij wonen in een oud en klein huis. De ouders hebben momenteel geen werk.

Door het krijgen van de koe hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Van de melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze bijdragen aan de behandeling van hun dochter.

De koe is vier  jaar oud en krijgt in het voorjaar van 2015 haar eerste kalf.

Aanvullende foto’s

Alina and grandmother_cow-Julia-5 klein

Alina_cow-Julia-3 klein

Alina_cow-Julia-2 klein

Alina is epileptisch en lijdt daarnaast aan het McKusick Kaufman syndroom. Het McKusick-Kaufman syndroom is een aandoening die van invloed is op de ontwikkeling van de handen en voeten, hart en reproductieve systeem. Ze kan een beetje lopen, niet praten, wel heeft zij  een goed stel hersens. Het liefst luistert zij naar muziek.