Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

366. Koe Nijmegen 1

  • geschonken aan Ilias, een jongen van 3  jaar
  • zoon van moeder- Almazbek Stamaliev, (41 jaar) en  vader – Arzybekova Zulfiya.
  • plaats: Kum Ank, Talas  regio
  • datum schenking koe: 14-12-2014
  • donateur: Hans Trapman

Ilias 

Ilias_cow-Nijmegen-1 klein

Ilias  lijdt aan de zeldzame ziekte chondrodystrofie.Bij Chondrodystrofie, treedt een langzame en onregelmatige verbening van het kraakbeen van de armen en benen op, waardoor een korte, ingetrokken neus ontstaat en korte armen en benen met kromme onderbenen  Hij heeft heel broze botten.Twee maal  per jaar gaat hij met zijn ouders naar een specialist. Zijn gezondheid gaat iets vooruit en hij begint te lopen.

Ilias kan niet lopen en  gaat nog niet naar school en ook niet naar een dagverblijf

Hij begint heel redelijk  te praten hoewel dat nog heel beperkt is. De ontwikkeling van zijn intelligentie lijkt goed te verlopen.  Hij is het liefst buiten aan het spelen.

In het gezin zijn naast de ouders  en Ilias verder nog drie kinderen. Ilias is de jongste. Hij heeft 2 zusjes van 12 en 6 jaar en een broer van 8 jaar. Zij gaan allen naar school.

Zij hebben een eigen huis dat oud en klein is. De ouders hebben geen werk.

Door het krijgen van koe Nijmegen 1 hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Met wat er overblijft van de  melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun zoon betalen.

Koe Nijmegen 1 is 4  jaar oud en zal in maart 2015 een kalf krijgen.

Aanvullende foto’s

Ilias_cow-Nijmegen-4 klein

Ilias_cow-Nijmegen-3 klein

Ilias  lijdt aan de zeldzame ziekte chondrodystrofie.Bij Chondrodystrofie, treedt een langzame en onregelmatige verbening van het kraakbeen van de armen en benen op, waardoor een korte, ingetrokken neus ontstaat en korte armen en benen met kromme onderbenen  Ilias heeft heel broze botten.