Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

375 ZHG koe Kasper

  • geschonken aan Bermet, een meisje van 7 jaar
  • dochter van Sulaimanova Dinara, moeder (43) en Sulaimanov Kanybek, vader, overleden op 47-jarige leeftijd
  • plaats: Vilaage Pokrovka, Manas regio.
  • datum schenking koe: 21-12-2014
  • donateurs: Anne Trapman met vrijwilligers op fairs en markten

Bermet

SHG 20_Bermet_cow-Kasper (2) klein

Bermet heeft een hartkwaal. Daarnaast heeft ze last van haar luchtwegen, en heeft ze ondergewicht waardoor ze regelmatig flauw valt. Zij wordt tweemaal per jaar door een specialist in Bischkek behandeld. Ze is fysiek zwak. Zij gebruikt medicijnen (Lavinol) en op termijn is een operatie zeer  waarschijnlijk.

Bermet gaat naar school en zit in de eerste klas. Motorisch is zij in orde en ook het lopen gaat haar goed af, ze is echter te zwak om veel te lopen. Praten gaat goed, maar haar intelligentie blijft achter. Ze speelt graag.

Na het overlijden van de vader staat haar moeder er alleen voor. Twee oudere zussen (22 en 19 jaar) helpen mee in het gezin. Verder heeft ze nog een schoolgaande zus van 12 jaar die in klas 5 zit en een oudere broer van 23 die in de landbouw werkt.

Het gezin woont in een eigen  huis met 4 kamers. Ze hebben geen auto. School en medische diensten zijn allemaal ver van het dorp verwijderd.

Door het krijgen van koe Kasper hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Van de melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun dochter betalen.

Koe Kasper  is 4 jaar oud en zal in februari 2015 een kalf krijgen.

Het gezin is onderdeel van een zelfhulp groep. Dat betekent dat ze koe Kasper 3 jaar mogen houden en verzorgen. De kalfjes die deze periode geboren worden mogen ze zelf houden, om zo een of meer eigen koeien op te fokken.
Daarnaast betalen ze aan Nur Bala maandelijks een percentage van de inkomsten die ze door de koe verdienen.

Aanvullende foto’s

SHG 20_Bermet_cow-Kasper klein

 

SHG 20_Bermet_cow-Kasper (3) klein

SHG 20_Bermet_cow- Kasper klein

Bermet heeft een hartkwaal. Daarnaast heeft ze last van haar luchtwegen, en heeft ze ondergewicht waardoor ze regelmatig flauw valt. Ze is fysiek zwak. Zij gebruikt medicijnen (Lavinol) en op termijn is een operatie zeer  waarschijnlijk.