Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

387. ZHG koe Gerda

  • geschonken aan Nurel, een jongen van 4 jaar
  • zoon van vader Tynaliev Omorbek (38 jaar) en moeder Suiunalieva Nurjamal (37 jaar)
  • plaats: Kumaryk, Talas regio.
  • datum schenking koe: 15-3-2015
  • donateurs:

Nurel

SHG#22_Nurel_cow-Gerda (1) klein

Nurel is epileptisch. Vanaf zijn geboorte heeft Nurel hart en hoofdklachten. De medici in het lokale ziekenhuis  hebben zijn ouders geadviseerd om hem te laten opereren. Zijn ouders hebben dat geweigerd omdat zij het niet eens waren met de diagnose. Nurel gebruikt nu regelmatig medicijnen tegen de epilepsie.

Nurel gaat nog niet naar school. Hij is heel laat pas gaan lopen maar dat gaat nu goed. Praten doet hij alleen maar met zijn moeder. Zijn intelligentie is zeer zwak  en lijkt ver achter te blijven. Hij kijkt graag naar cartoonfilms op TV.

Hij  heeft nog  een zus van 11 en een broer van 9 jaar die beiden naar school gaan. Recent heeft hij nog een zusje gekregen die nu 3 maanden is. .

De kinderen worden verzorgd door de moeder, die onderwijzeres was. De vader werkt in de landbouw.

Het gezin woont in een eigen  huis met 3 kamers, ze hebben geen eigen vervoer.

Door het bezit van koe Gerda hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Van de melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun dochter betalen.

Koe Gerda  is 6 jaar oud en zal in 2015 een kalf krijgen.

Het gezin is onderdeel van een zelfhulp groep. Dat betekent dat ze koe Gerda 3 jaar mogen houden en verzorgen. De kalfjes die deze periode geboren worden mogen ze zelf houden, om zo een of meer eigen koeien op te fokken.
Daarnaast betalen ze aan Nur Bala maandelijks een percentage van de inkomsten die ze door de koe verdienen.

Aanvullende foto

SHG#22_Nurel_cow-Gerda klein

 Nurel is epileptisch. Vanaf zijn geboorte heeft Nurel hart en hoofdklachten. De medici in het lokale ziekenhuis  hebben zijn ouders geadviseerd om hem te laten opereren. Zijn ouders hebben dat geweigerd omdat zij het niet eens waren met de diagnose.