Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

391. Koe Willy 2

  • geschonken aan Nurbol, een jongen van 10 jaar
  • kleinzoon van grootmoeder Bayalieva Gulmira, (65 jaar) en grootvader Alymov Kezeksary, (67 jaar)
  • plaats: Uch-Emchek, Talas regio
  • datum schenking koe: 5-4-2015
  • donateurs:

Nurbol 

Nurbol_cow-Willy-4 klein

Nurbol  heeft een  hersenbeschadiging waardoor hij zwakzinnig is. De grootouders zijn zich bewust van zijn handicap. Eigenlijk moet hij tweemaal per jaar naar een specialist, maar het laatste jaar hadden zijn grootouders onvoldoende geld om de consulten te betalen, Zijn situatie is zorgelijk.

Nurbol  kan niet lopen, wel een beetje kruipen.

Hij kan ook niet praten. De ontwikkeling van zijn intelligentie is wel redelijk. Hij is het enige kind van zijn ouders. De jongen is gek op boeken met veel plaatjes. Zijn oma leest vaak voor, iedere dag weer een verhaaltje.

Het gezin woont in een klein oud huis met drie kamers. Ze hebben geen vee en geen landbouwgereedschap.

De vader zit in de gevangenis, omdat hij vee gestolen heeft. De moeder kan niet werken omdat ze voor haar zoon moet zorgen. De ouders van Nurbol zijn  lang geleden gescheiden. De moeder is hertrouwd met een man met twee kinderen. Ze wonen in bij de grootouders, die Nurbol als hun zoon beschouwen.

Door het krijgen van koe Willy hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Met wat er overblijft van de  melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun zoon betalen.

Koe Willy is 3 ½   jaar oud en zal tweede helft  van 2015 een kalf krijgen.

Aanvullende foto’s

Nurbol_cow-Willy-2 klein

Nurbol_cow-Willy-3 klein

Nurbol_cow-Willy-1 klein

 Nurbol  heeft een  hersenbeschadiging waardoor hij zwakzinnig is. De grootouders verzorgen hem.  Nurbol  kan niet lopen, wel een beetje kruipen. Hij kan ook niet praten. Zijn vader zit in de gevangenis.