Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

395. Koe Fidos

  • geschonken aan  Beksultan, een jongen van 9 jaar
  • zoon van moeder Abdyshev Gulsana, (37 jaar), en vader Karabayev Bekmurat, (48 jaar)
  • plaats: Booterek village, Bakay-Ata regio
  • datum schenking koe: 5-4-2015
  • donateurs:

Beksultan

Beksultan_cow-Fidos-1 klein

Beksultan  is ten gevolge van een neurologische aandoening zwaar autistisch. De ouders zijn zich bewust van zijn handicap. Tweemaal per jaar gaat hij naar een specialist, maar de vooruitgang is minimaal. De jongen is bijzonder druk en kan niet stilzitten.

Beksultan  kan wel lopen, maar het praten gaat hem slecht af.

De ontwikkeling van zijn intelligentie is blijft ver achter. Volgens zijn ouders houdt hij alleen maar van hard rennen. .

Het gezin bestaat uit drie kinderen. Hij is de jongste en hij heeft een broer van 15 jaar en een zus van 12 jaar. Het is een bijzonder drukke jongen, die als het even kan uit het huis weet te ontsnappen.

Het gezin woont in een klein oud huis met drie kamers. Zowel de scholen als het ziekenhuis zijn heel ver weg. Ze hebben geen vee en geen landbouwgereedschap.

Beide ouders zijn werkloos, omdat er in de regio geen werk is.

Door het krijgen van koe Fidos hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Met wat er overblijft van de  melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun zoon betalen.

Koe Fidos is 5  jaar oud en zal medio 2015 een kalf krijgen.

Aanvullende foto’s

Beksultan_cow-Fidos-2 klein

Beksultan_cow-Fidos-41 klein

Beksultan  is ten gevolge van een neurologische aandoening zwaar autistisch. De ontwikkeling van zijn intelligentie is blijft ver achter. Volgens zijn ouders houdt hij alleen maar van hard rennen. .