Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

399. Koe Brenda

  • geschonken aan Ainura, een meisje van 3 jaar
  • dochter van moeder Orozova Icahn, (24 jaar).
  • De vader heeft gezin verlaten.
  • plaats: Bakay Ata Village, Bakay-Ata regio
  • datum schenking koe: 10-5-2015
  • donateurs: Weeshuis Doopsgezinden Heemstede

Ainura

Aynura_cow-Brenda-4 kleinjpg

Ainura  heeft Cerebral palsy. Dit  is een gevolg van een hersenbeschadiging op vroege leeftijd gepaard met gestoorde motoriek, sensibiliteit en groei, defecte spraak en zintuigfunctie, intelligentie- en gedragsstoornissen. De moeder is  zich bewust van de handicap van haar dochter.  Ainura is onder behandeling van specialisten en de behandeling lijkt aan te slaan.  Ze krijgt medicijnen om de insulten (elipeptische aanvallen) te verminderen. Daarnaast wordt ze frequent gemasseerd.

Ainura  kan niet  lopen, ze zit in een soort rolstoel. .

De ontwikkeling van haar spraakvermogen is heel beperkt. Haar intelligentie lijkt redelijk. Zij is een echt moederskindje, niet bij haar weg te slaan.

Ainura heeft nog een ouder  broertje van 4 jaar. Het gezin woont in bij de grootouders, waar ook nog een susje met haar 3 kinderen wonen.

. De moeder kan niet werken omdat ze voor haar dochter  moet zorgen.

Door het krijgen van koe Brenda hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Met wat er overblijft van de  melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun zoon betalen.

Koe Brenda is 4  jaar oud en zal in de  tweede helft  van 2015 een kalf krijgen.

Aanvullende foto’s

Aynura_cow-Brenda-3 klein

Aynura_cow-Brenda-2 klein

Aynura_cow-Brenda-1 klein

Ainura  heeft Cerebral palsy. Dit  is een gevolg van een hersenbeschadiging op vroege leeftijd gepaard met gestoorde motoriek, sensibiliteit en groei, defecte spraak en zintuigfunctie, intelligentie- en gedragsstoornissen