Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

400. Koe WIlma 2

  • geschonken aan  Bakdoolot, een jongen van 9 jaar
  • zoon van moeder Suyerkulova Gulnaz, (29 jaar) en vader Raimaliev Bakyt, (30 jaar)
  • plaats: Bakay Ata Village, Bakay-Ata regio
  • datum schenking koe: 10-5-2015
  • donateurs: Weeshuis Doopsgezinden Heemstede

Bakdoolot

Bakdoolot_cow-Wilma-3 klein  

Bakdoolot  heeft Hydrocefalus of wel een waterhoofd. Dit is een aandoening waarbij in de hersenventrikels te veel hersenvocht aanwezig is. Deze overmaat aan hersenvocht oefent druk uit op de hersenen, waardoor hersenfuncties kunnen worden aangetast. In ernstige gevallen van aangeboren hydrocefalus kan de druk van het vocht zo groot zijn dat hele hersengebieden worden weggedrukt tegen de schedel en de hersenen kunnen zich dan niet verder ontwikkelen. Dit heeft als gevolg dat de baby met erg weinig hersenweefsel wordt geboren, met zware mentale retardatie tot gevolg
De ouders zijn zich bewust van zijn diagnose. Hij wordt behandeld en is in 2013 geopereerd. Het resultaat van de behandeling is hoopgeven.

Bakdoolot  kan lopen, kan praten en heeft een goede intelligentie. Zijn moeder brengt elke dag naar school. Als hij thuis is speelt hij graag met zijn zusje.

Het gezin bestaat uit drie kinderen, waarvan Bakdoolot de oudste is. Hij heeft zusjes van 7 jaar en 5 jaar.

Het gezin woont in een klein oud huis met vier kamers. Zowel de scholen als het ziekenhuis zijn heel ver weg. Ze hebben geen vee en geen landbouwgereedschap.

Beide ouders hebben geen werk, Het gezin is zeer hulpbehoevend.

Door het krijgen van koe Wilma hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Met wat er overblijft van de  melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun zoon betalen.

Koe Wilma is 4 ½ jaar oud en zal tweede helft 2015 een kalf krijgen.

Aanvullende foto’s

Bakdoolot_cow-Wilma-1 klein

Bakdoolot_cow-Wilma-2 klein

Bakdoolot  heeft Hydrocefalus of wel een waterhoofd. Dit is een aandoening waarbij in de hersenventrikels te veel hersenvocht aanwezig is. Deze overmaat aan hersenvocht oefent druk uit op de hersenen, waardoor hersenfuncties kunnen worden aangetast.