Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

403. Koe Nicole

  • geschonken aan Nazbiyke, een meisje van 4 jaar
  • dochter van moeder Doolbekova Alina, (30 jaar) en vader Ibraimov Adylbek, (40 jaar)
  • plaats: Bakay Ata Village, Bakay-Ata regio
  • datum schenking koe: 10-5-2015
  • donateurs: Weeshuis Doopsgezinden Heemstede

Nazbiyke

Nazbiyke_cow-Nicole-3 klein   

Nazbiyke  heeft het Syndroom van Down (DS of DNS) of Down syndroom, ook bekend als trisomie 21. Het is een genetische aandoening veroorzaakt door de aanwezigheid van alle of een deel van een derde exemplaar van chromosoom 21, en wordt doorgaans geassocieerd met fysieke groei vertraging, origineel gelaatstrekken , en milde tot matige verstandelijke handicap .Het gemiddelde IQ van een jonge volwassene met het syndroom van Down is 50, gelijk aan de mentale leeftijd van een 8 of een 9-jarig kind, maar dit varieert sterk. Nazbiyke is onder behandeling van specialisten en de behandeling lijkt aan te slaan.

Nazbiyke  gaat niet naar school, maar kan wel redelijk lopen..

De ontwikkeling van haar spraakvermogen is heel beperkt. Alleen haar moeder begrijpt haar.  Haar intelligentie blijft ver achter. Zij speelt graag met haar broertje.

Nazbiyke heeft twee oudere broers. De oudste is 13 jaar en is slechtziend, waardoor hij niet naar school kan. Ook heeft ze nog een broertje van 5 jaar. Ze wonen in een oud huis met 4 kamers.

Beide ouders hebben geen werk. Het gezin is zeer hulpbehoevend.

Door het krijgen van koe Nicole  hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Met wat er overblijft van de  melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun dochter betalen.

Koe Nicole is 4½ jaar oud en zal aan het eind van 2015 een kalf krijgen.

Aanvullende foto’s

Nazbiyke_cow-Nicole-1 klein

Nazbiyke_cow-Nicole-2 klein

Nazbiyke heeft het Syndroom van Down. De ontwikkeling van haar spraakvermogen is heel beperkt. Alleen haar moeder begrijpt haar.