Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

405. Koe Janine

  • geschonken aan Emir, een jongen van 2 jaar
  • zoon van moeder Toktosunova Tolgonai, (23 jaar) en vader Sadyrbaev Argen, (23 jaar)
  • plaats: Kok-Oi, Talas regio
  • datum schenking koe: 10-5-2015
  • donateurs: Weeshuis Doopsgezinden Heemstede

Emir

Emir_cow-Janine-1

Emir heeft Cerebral Palsy als gevolg van een  hersenbeschadiging. De ouders zijn zich bewust van zijn handicap. Hij wordt continu behandeld door een specialist, en de resultaten daarvan zijn hoopgevend. Ook wordt hij zeer regelmatig gemasseerd.

Emir  kan niet lopen, en kan ook nog niet goed praten. De ontwikkeling van zijn intelligentie lijkt heel redelijk. Hij is het enige kind van zijn ouders. De jongen is gek op zijn moeder en is bijna altijd bij haar.

Het gezinnetje heeft geen eigen huis. Ze wonen in bij de ouders van de moeder. Daar wonen nu twee gezinnen. Ze zijn nog jong en eigenlijk hulpbehoevend, want ze hebben beiden geen werk.

Door het krijgen van koe Janine hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Met wat er overblijft van de  melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun zoon betalen.

Koe Janine is 4 ½   jaar oud en zal tweede helft  van 2015 een kalf krijgen.

Aanvullende foto’s

Emir_cow-Janine-2 klein

Emir_cow-Janine-3 klein

Emir heeft Cerebral Palsy als gevolg van een  hersenbeschadiging. Emir  kan niet lopen, en kan ook nog niet goed praten.  Hij is het enige kind van zijn  nog jonge ouders. De jongen is gek op zijn moeder en is bijna altijd bij haar.