Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

409. ZHG koe Eva 3

  • geschonken aan Aidana, een meisje van 11 jaar
  • dochter van moeder Dumirova Nazira (34 jaar) en vader Kychbaev Adyl (41 jaar
  • plaats: Pokrovka, Manas regio
  • datum schenking koe: 7-6-2015
  • donateur: Weeshuis Doopsgezinden Heemstede

Aidana

SHG#24_Aidana_cow-Eva klein

Aidana  heeft Cerebral Palsy. Dit  is een gevolg van een hersenbeschadiging op vroege leeftijd gepaard met gestoorde motoriek. Zij heeft sinds haar geboorte problemen met  haartong. Zij is aan haar tong geopereerd en dat zal zich in de toekomst mogelijk  nog een keer herhalen. Zij slikt medicijnen. In het voorjaar was het probleem met haat tong zo ernstig dat zij dagen niet kon eten. Aidana is onder behandeling van een specialist in Bishkek.

Aidana  is een lief meisje, ze zit in groep vijf van een normale school, ondanks dat haar intelligentie onder de maat is.

Ten gevolge van haar tongprobleem is de ontwikkeling van haar spraakvermogen achter gebleven. Zij tekent heel graag.

Aidana heeft twee zusjes, één van 10 jaar en één van 7 jaar en een broertje van 1 ½.  Het gezin woont in een eigen huis met 3 kamers.

De moeder is thuis en verzorgt het huishouden, de vader werkt in de bouw.

Door het bezit van koe Eva hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Van de melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun dochter betalen.

Koe Eva  is 5 jaar oud en zal een kalf krijgen.

Het gezin is onderdeel van een zelfhulp groep. Dat betekent dat ze koe Eva 3 jaar mogen houden en verzorgen. De kalfjes die deze periode geboren worden mogen ze zelf houden, om zo een of meer eigen koeien op te fokken.
Daarnaast betalen ze aan Nur Bala maandelijks een percentage van de inkomsten die ze door de koe verdienen.

Aanvullende foto

SHG#24_Aidana_cow-Eva (1) klein

Aidana  heeft Cerebral Palsy. Dit  is een gevolg van een hersenbeschadiging op vroege leeftijd gepaard met gestoorde motoriek. Zij heeft sinds haar geboorte problemen met  haar tong.In het voorjaar was het probleem met haat tong zo ernstig dat zij dagen niet kon eten.