Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

416. Koe Paulien

  • geschonken aan Nurkaly, een jongen van 2 jaar
  • zoon van moeder Shadykanova Nurgul, (40 jaar) en vader  Rayymbaev Taalai,(47 jaar)
  • plaats: village of Kyzyl-Tuu, Talas regio
  • datum schenking koe: 2-8-2015
  • donateurs: Weeshuis Doopsgezinden Heemstede

Nurkaly

NurKalyi_cow-Paulien -1 klein

Nurkaly heeft Cerebral Palsy als gevolg van een  hersenbeschadiging. De ouders zijn zich bewust van zijn handicap. Hij wordt continu behandeld door een specialist, en de resultaten daarvan zijn hoopgevend.

Nurkaly begint een beetje te lopen, maar hij loopt mank met zijn rechter been. Zijn spraakvermogen is nog niet ontwikkeld. De ontwikkeling van zijn intelligentie lijkt heel redelijk. Hij is het enige kind van zijn ouders. Wel heeft hij nog een aantal half broers en zusters want van beide ouders is het een tweede huwelijk.

De jongen speelt graag alleen.

Het gezin woont in een oud klein huis, redelijk ver van scholen en ziekenhuis. Het gezin is zeer arm, beide ouders zijn werkloos.

Door het krijgen van koe Paulien hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Met wat er overblijft van de  melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun zoon betalen.

Koe Paulien is 5 ½   jaar oud en zal begin 2016 een kalf krijgen.

Aanvullende foto’s

NurKalyi_cow- Paulien-4 klein

NurKalyi_cow- Paulien-3 klein

Nurkaly heeft Cerebral Palsy als gevolg van een  hersenbeschadiging. Hij begint een beetje te lopen, maar hij loopt mank met zijn rechter been. Zijn spraakvermogen is nog niet ontwikkeld. De ontwikkeling van zijn intelligentie lijkt heel redelijk.