Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

417. Koe Caroline

  • geschonken aan Rysbek, een jongen van 15 jaar
  • dochter van Kabylbekova Batma, (50 jaar) en vader Tursunkulov talent (53 jaar)
  • plaats: Aral village, Talas regio
  • datum schenking koe: 2-8-2015
  • donateurs: Weeshuis Doopsgezinden Heemstede

Rysbek

Rysbek_cow- Caroline-4 klein

Rysbek heeft het Syndroom van Down. Het is een genetische aandoening  en wordt doorgaans geassocieerd met fysieke groei vertraging, origineel gelaatstrekken , en milde tot matige verstandelijke handicap. Het gemiddelde IQ van een jonge volwassene met het syndroom van Down is 50, gelijk aan de mentale leeftijd van een 8 of een 9-jarig kind, maar dit varieert sterk. Rysbek is onder behandeling van specialisten en de behandeling lijkt te helpen.  Verder is de gezondheid goed.

Rysbek  gaat niet naar school, hij kan lopen, maar alleen langzaam. Praten kan hij wel, maar dat is niet goed ontwikkeld.

Zijn intelligentie blijft ver achter. De jongen houdt er van te tekenen en te schrijven. Tenniste hij denkt dat hij schrijft, maar hij kan het niet.

Het gezin telt 4 kinderen. Rysbek is de jongste en heeft 3 oudere zussen. De oudste is getrouwd en de andere twee studeren nog.

Ze wonen in een oud huis. Ze hebben geen eigen vervoer. Het gezin is hulpbehoevend. Scholen en medische zorg zijn ver weg.

Beide ouders hebben geen werk. Het gezin is zeer hulpbehoevend.

Door het krijgen van koe Caroline  hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Met wat er overblijft van de  melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun zoon betalen.

Koe Caroline is 3 ½ jaar oud en zal begin 2016 een kalf krijgen.

Aanvullende foto’s

Rysbek_cow- Caroline-1 klein

Rysbek_cow- Caroline-3 kleinRysbek_cow- Caroline-2 klein

Rysbek heeft het Syndroom van Down. Rysbek  gaat niet naar school, hij kan lopen, maar alleen langzaam. Praten kan hij wel, maar dat is niet goed ontwikkeld. Zijn intelligentie blijft ver achter.