Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

421. ZHG koe Marianne 2

  • geschonken aan Aizel, een meisje van 2 jaar
  • dochter van vader Izabaev  Baktiyar (27 jaar) en moeder Berin kyzy Aigerim (24 jaar)
  • plaats: Kalba, Talas  regio
  • datum schenking koe: 27-9-2015
  • donateur: Weeshuis Doopsgezinden Heemstede

Aizel

 SHG#26_Aizel_cow-Marianne klein

Aizel  heeft Cerebral palsy. Dit  is een gevolg van een hersenbeschadiging voor of tijdens de geboorte waardoor haar rechterarm korter is. Dagelijks krijgt zij therapie. Tweemaal per jaar gaat zij naar een dokter. Zij zal eens een operatie aan haar arm moeten ondergaan

De ouders durfden eerst niet met hun gehandicapte dochter buitenshuis te gaan. Door het project van Nur Bala met gehandicapte kinderen hebben ze meer achtergrond informatie gekregen over  de handicap van hun dochter. Ze durven nu weer met hun dochter over straat te lopen en op bezoek te gaan bij vrienden en familie.

Aizel  is een heel lief meisje, dat al redelijk kan lopen. Ze begint ook al te praten en haar intelligentie lijkt normaal.

Zij kijkt graag naar cartoons. Aizel heeft een zusje dat een jaar jonger is. Het gezin woont in een huis met grootmoeder.

De moeder is thuis en verzorgt het huishouden, de vader werkt in de landbouw en is daarnaast, buuten het seizoen, taxichauffeur.

Door het bezit van koe Marianne  hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Van de melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun dochter betalen.

Koe Marianne  is 6 jaar oud en zal in november een kalf krijgen.

Het gezin is onderdeel van een zelfhulp groep. Dat betekent dat ze koe Marianne 3 jaar mogen houden en verzorgen. De kalfjes die deze periode geboren worden mogen ze zelf houden, om zo een of meer eigen koeien op te fokken.
Daarnaast betalen ze aan Nur Bala maandelijks een percentage van de inkomsten die ze door de koe verdienen.

Aanvullende foto’s

SHG#26_Aizel_cow-Marianne (2) klein

SHG#26_Aizel_cow-Marianne (1) klein

De ouders durfden eerst niet met hun gehandicapte dochter Aizel buitenshuis te gaan. Door het project van Nur Bala met gehandicapte kinderen hebben ze meer achtergrond informatie gekregen over  de handicap van hun dochter. Ze durven nu weer met hun dochter over straat te lopen en op bezoek te gaan bij vrienden en familie.