Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

424. Koe Guusje

  • geschonken aan  Alinur, een jongen van 5 jaar
  • zoon van moeder Aytalieva Makhabat, (35 jaar) en vader  Tabaldiyev Gapar, (39 jaar).
  • plaats: Ken-Aral village, Bakay-Ata regio
  • datum schenking koe: 25-9-2015
  • donateurs: Fam. Dikker

Alinur

Alinur_cow-Guusje-4 klein

Alinur heeft  encefalopathie en is daardoor epileptisch. Encefalopathie wordt gekenmerkt door slechte spierbeheersing, spasticiteit, verlamming en andere neurologische problemen die meestal het gevolg zijn van hersenbeschadiging voor, tijdens of kort na de geboorte. Vooral bij zuigelingen met een zeer laag geboortegewicht komt de stoornis vaak voor.

Het is geen ziekte, maar een verzameling van symptomen die het gevolg zijn van beschadiging van de gedeelten van de hersenen die de spierbewegingen aansturen (motorische gebieden).

Zijn ouders begrijpen niet goed wat hun zoon mankeert. Hij heeft veel hoofdpijn en epileptisch aanvallen. Hij wordt nauwelijks behandeld.

Alinur  kan wel lopen. Hij gaat nog niet naar school. Zijn spraakvermogen is onvoldoende ontwikkeld.

Hij is ook zwakbegaafd en is vooral geïnteresseerd in plaatjesboeken.

Hij komt uit een gezin met zes kinderen. Hij heeft 4 oudere broers (15, 11, 10 en 7 jaar) die allen naar school gaan, en een jonger zusje van 3 jaar.

Het gezin bezit geen eigen huis, zij huren een appartement. Ze bezitten een paar koeien en wat schapen. Ze hebben geen eigen vervoer en wonen op grote afstand van scholen en medische zorg.

Door het krijgen van koe Guusje hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Met wat er overblijft van de  melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun zoon betalen.

Koe Guusje  is 4 jaar oud en zal in het voorjaar van 2016 een kalf krijgen.

Aanvullende foto’s

Alinur_cow-Guusje-2 klein

Alinur_cow-Guusje-1 klein

Alinur heeft  encefalopathie en is daardoor epileptisch. Het is geen ziekte, maar een verzameling van symptomen die het gevolg zijn van beschadiging van de gedeelten van de hersenen die de spierbewegingen aansturen (motorische gebieden). Zijn ouders begrijpen niet goed wat hun zoon mankeert.