Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

425. Koe Nijmegen 2

  • geschonken aan  Askat, een jongen van 16 jaar.
  • zoon van moeder Osmonova Chynara, (41 jaar), vader is in 2012 overleden.
  • plaats: Booterek village, Bakay-Ata regio
  • datum schenking koe: 25-9-2015
  • donateurs: Hans Trapman en sponsoren 4 daagse

Askat

Askat_cow-Nismegen2-2 klein

Askat  is ten gevolge van een neurologische aandoening epileptisch. De moeder is  zich bewust van zijn handicap. Tweemaal per jaar gaat hij naar een specialist voor behandeling, en er wordt enige vooruitgang geboekt.

Askat  gaat naar school, maar krijgt wel aangepast onderwijs.Hij kan wel lopen, maar het praten is niet goed ontwikkeld.

Zijn intelligentie blijft ver achter. De jongen is gek op auto’s.

Askat komt uit een groot gezin met zes kinderen. Hij heeft een oudere broer van 20 jaar die is arbeider, een oudere zus van 17 jaar, die nog naar school gaat. Hij heeft nog een jonger zusje van 13 jaar, die ook naar school gaat, evenals een jonger broertje van 5 ½ jaar en een van 1 ½ jaar.

Het gezin woont in een eigen oud klein huis met drie kamers. Zowel de scholen als het ziekenhuis zijn heel ver weg. Ze hebben schapen en koeien.

De moeder is werkloos. In de regio is nauwelijks werk te vinden.

Door het krijgen van koe Nijmegen 2 hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Met wat er overblijft van de  melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun zoon betalen.

Koe Nijmegen 2  is 4  jaar oud en zal in het voorjaar van 2016 een kalf krijgen.

Aanvullende foto’s

Askat_cow-Nismegen2-1 klein

Askat_cow-Nismegen2-3 klein

Askat  is ten gevolge van een neurologische aandoening epileptisch. De moeder is  zich bewust van zijn handicap. Askat komt uit een groot gezin met zes kinderen. Zijn moeder, die geen betaald werk heeft, staat er alleen voor, want de vader is in 2012 overleden.