Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

429. Koe Bricks

  • geschonken aan Darhan, een jongen van 2 jaar
  • zoon van moeder TDarhankan kyzy Aigerim, (22 jaar) en vader  Mamakeev Mederbek, (27 jaar)
  • plaats: SeloUch-Emchek, Talas regio
  • datum schenking koe: 25-9-2015
  • donateurs: Guy en Marijke

Darhan

Darhan_cow-Bricks-1 klein

Darhan heeft Cerebral Palsy als gevolg van een  hersenbeschadiging. De ouders zijn zich bewust van zijn handicap. Hij wordt continu behandeld door een specialist, en de resultaten daarvan zijn bevredigend. Zijn conditie is niet optimaal..

Darhan  kan niet lopen, hij ligt alleen maar en kan niet praten. De ontwikkeling van zijn intelligentie blijft ver achter. De ouders weten eigenlijk niet hoe ze hun zoon blij kunnen maken.

Darhan heeft nog een tweelingbroer en een oudere broer van 3 jaar.

Het gezinnetje heeft geen eigen huis. Ze wonen in bij de ouders van de moeder. Daar wonen nu twee gezinnen in een te klein en oud huis. Ze zijn zeer hulpbehoeftig, want ze hebben beiden geen werk.

Door het krijgen van koe Bricks hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Met wat er overblijft van de  melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun zoon betalen.

Koe Bricks is 4 jaar oud en zal in het voorjaar van 2016 een kalf krijgen.

Aanvullende foto’s

Darhan_cow-Bricks-2 klein

Darhan_cow-Bricks-3 klein

Darhan heeft Cerebral Palsy als gevolg van een  hersenbeschadiging. De ouders zijn zich bewust van zijn handicap. Darhan kan niet lopen, en kan niet praten. De ontwikkeling van zijn intelligentie blijft ver achter. De ouders weten eigenlijk niet hoe ze hun zoon blij kunnen maken.