Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

431. ZKG koe Willemijn 2

  • geschonken aan Arsen, een jongen van 9 jaar
  • zoon van moeder Janyshbaeva Larisa (50 jaar) en vader Belotarov Kuruchbek (56 jaar)
  • plaats: Kok-Dobo, Manas regio
  • datum schenking koe: 15-11-2015
  • donateurs: Nacht van de Fooi 2015

Arsen

SHG#27_Arsen_cow-Willemijn story

Arsen  is doofstom geboren. Daarnaast heeft hij tevens een hersenbeschadiging. Het is een zeer gespannen en zenuwachtige jongen, die niet graag onder de mensen is.  Arsen  kan goed lopen, maar het is heel moeilijk om met hem contact te maken.

Hij gaat naar een speciale school, om gebarentaal te leren en om te leren om te gaan met zijn handicap, zodat hij meer onder de mensen durft te komen. De ontwikkeling van zijn intelligentie is ook zorgelijk. Hij is het jongste kind uit een gezin met 5 kinderen. De jongen is gek op TV kijken en leest graag boeken met veel plaatjes en cartoons.

Het gezin woont in een klein eigen huis met drie kamers. Ze hebben geen vee en eigen auto.

Hij heeft nog 3 oudere broers (27, 25 en 20 jaar) en 1 oudere zus (24 jaar). Twee van zijn broers zijn ook doofstom en wonen nog thuis. De andere broer en ook zijn zus zijn getrouwd.

De moeder werkt op het postkantoor en de vader werkt in de landbouw.

Door het krijgen van koe Willemijn hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Met wat er overblijft van de  melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun zoon betalen.

Koe Willemijn is 4 jaar oud en zal in het voorjaar van 2016 een kalf krijgen. Ze produceert momenteel 2 liter melk per dag.

Het gezin is onderdeel van een zelfhulp groep. Dat betekent dat ze koe Willemijn 3 jaar mogen houden en verzorgen. De kalfjes die deze periode geboren worden mogen ze zelf houden, om zo een of meer eigen koeien op te fokken. Daarnaast betalen ze aan Nur Bala maandelijks een percentage van de inkomsten die ze door de koe verdienen.

Aanvullende foto

SHG#27_Arsen_cow-Willemijn (1) story

Arsen  is doofstom geboren. Daarnaast heeft hij tevens een hersenbeschadiging. Het is een zeer gespannen en zenuwachtige jongen, die niet graag onder de mensen is. Twee van zijn broers zijn ook doofstom.