Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

432. ZHG koe Florentien

  • geschonken aan Baknur, een jongen van 1 jaar
  • zoon van moeder Ryskulova Medina (28 jaar) en vader Ryskulov Maksat (31 jaar)
  • plaats: Kok-Dobo of Manas regio
  • datum schenking koe: 15-11-2015
  • donateurs: Nacht van de Fooi 2015

Baknur

SHG#27_Baknur_cow-Florentien (1) klein

Baknur heeft Cerebral Palsy als gevolg van een  hersenbeschadiging. Hij mist ook een deel van zijn bovenlip en daardoor heeft hij een soort hazenlip. Deze handicap maakt het heel moeilijk voor hem om te eten en te drinken. Ook zijn spraakontwikkeling wordt hier ernstig door verstoord. De ouders zijn zich bewust van zijn handicap. Hij wordt behandeld door een specialist, die heeft geadviseerd om hem te zijner tijd te laten opereren.

Baknur  gaat nog niet naar school maar kan wel goed lopen, praten probeert hij wel maar het is een soort brabbeltaaltje. De ouders denken en hopen vooral dat de ontwikkeling van zijn intelligentie normaal zal verlopen.

Baknur heeft nog drie ouders broers van 3, 5 en 7 jaar.

Het gezin heeft een eigen huis in het dorp met 3 kamers. Grootmoeder woont bij hen in.

Moeder zorgt voor het huishouden en vader werkt in de landbouw.

Door het krijgen van koe Florentien hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Met wat er overblijft van de  melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun zoon betalen.

Koe Florentien is 4  jaar oud en zal in het voorjaar van 2016 een kalf krijgen.

Het gezin is onderdeel van een zelfhulp groep. Dat betekent dat ze koe Florentien 3 jaar mogen houden en verzorgen. De kalfjes die deze periode geboren worden mogen ze zelf houden, om zo een of meer eigen koeien op te fokken. Daarnaast betalen ze aan Nur Bala maandelijks een percentage van de inkomsten die ze door de koe verdienen.

Aanvullende foto:

SHG#27_Baknur_cow-Florentien klein

Baknur heeft Cerebral Palsy als gevolg van een  hersenbeschadiging. Hij mist ook een deel van zijn bovenlip en daardoor heeft hij een soort hazenlip. Deze handicap maakt het heel moeilijk voor hem om te eten en te drinken. Ook zijn spraakontwikkeling wordt hier ernstig door verstoord.