Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

433. ZHG koe Katja

  • geschonken aan Nursultan, een jongen van 4 jaar
  • zoon van moeder Sapieva Zarina  (34 jaar) en vader Myzakeev Ryspek (41 jaar)
  • plaats: Uch-Emchek, Talas regio
  • datum schenking koe: 15-11-2015
  • donateurs: Nacht van de Fooi 2015

Nursultan

SHG#27_Nursulta_cow-Katja (1) klein

Nursultan  heeft een  hersenbeschadiging waardoor hij gehandicapt is aan zijn hand. De ouders zijn zich bewust van zijn handicap. In 2014 is hij aan zijn hand geopereerd. Hij heeft een zwak gestel en is heel vaak ziek. De jongen houdt niet van zijn hand zegt hij. In de toekomst zal hij vaker geopereerd moeten worden.

Nursultan  kan goed lopen, en ook zijn spraak is in orde.

Hij gaat nog niet naar school. De ontwikkeling van zijn intelligentie is redelijk. Hij is een kind uit een gezin met 6 kinderen. De jongen is gek op boeken met veel plaatjes en cartoons.

Het gezin woont in een klein eigen huis met drie kamers. Ze hebben geen vee en eigen auto.

Hij heeft nog 2 oudere broers (8 en 11 jaar) en 2 oudere zusjes (6 en 13 jaar), ook heeft hij nog een jonger broertje van één jaar.

De moeder zorgt thuis voor het gezin en de vader werkt in de landbouw.

Door het krijgen van koe Katja hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Met wat er overblijft van de  melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun zoon betalen.

Koe Katja is 3 jaar oud en zal in het voorjaar van 2016 een kalf krijgen. Ze produceert momenteel 2 liter per dag.

Het gezin is onderdeel van een zelfhulp groep. Dat betekent dat ze koe Katja 3 jaar mogen houden en verzorgen. De kalfjes die deze periode geboren worden mogen ze zelf houden, om zo een of meer eigen koeien op te fokken. Daarnaast betalen ze aan Nur Bala maandelijks een percentage van de inkomsten die ze door de koe verdienen.

Aanvullende foto:

SHG#27_Nursulta_cow-Katja klein

Nursultan  heeft een  hersenbeschadiging waardoor hij gehandicapt is aan zijn hand.  In 2014 is hij aan zijn hand geopereerd. Hij heeft een zwak gestel en is heel vaak ziek. De jongen houdt niet van zijn hand zegt hij. In de toekomst zal hij vaker geopereerd moeten worden.