Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

434. ZHG koe Tanja

  • geschonken aan  Saljar, een jongen van 14 jaar
  • kleinzoon van grootmoeder Omuralieva Mansura (66 jaar) en grootvader Omuraliev Myktybek (70 jaar)
  • plaats: Talas of Manas regio
  • datum schenking koe: 15-11-2015
  • donateurs: Nacht van de Fooi 2015

Saljar

SHG#28_Sanjar_cow-Tanja (1) klein

Saljar  is ten gevolge van een neurologische aandoening zwakbegaafd. Hij is een moeilijke driftige jongen. Zijn ouders zijn gescheiden en hij woont nu bij zijn grootouders. Eigenlijk zijn zijn ouders een beetje bang voor hem. Hij kan heel opvliegend zijn en zo maar met stenen gaan gooien. Hij slikt medicijnen om zijn driftaanvallen te beteugelen. Hij is onder behandeling van een specialist in Bishkek.

Saljar gaat naar school en zit  in klas 7  Zijn grootste probleem is dat hij alles wat hij hoort en leert binnen een half uur weer vergeten is. Hij krijgt zoveel mogelijk privé onderwijs.

Het gezin bestaat, naast de grootouders,  uit nog drie jongere meisjes van 4, 6 en 12 jaar.

Het gezin woont met de grootouders  in een eigen klein  huis met drie slaapkamers.

De grootouders zijn gepensioneerd, de gescheiden vader woont inmiddels met een andere vrouw samen. Hij werkt in de landbouw, de moeder is schoonmaakster op een school.

Door het bezit van koe Tanja hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Van de melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun zoon betalen.

Koe Tanja is 4 jaar oud en zal in het voorjaar van 2016 een kalf krijgen.

Het gezin is onderdeel van een zelfhulp groep. Dat betekent dat ze koe Tanja 3 jaar mogen houden en verzorgen. De kalfjes die deze periode geboren worden mogen ze zelf houden, om zo een of meer eigen koeien op te fokken. Daarnaast betalen ze aan Nur Bala maandelijks een percentage van de inkomsten die ze door de koe verdienen.

Aanvullende foto:

SHG#28_Sanjar_cow-Tanja klein

Saljar  is ten gevolge van een neurologische aandoening zwakbegaafd. Hij is een moeilijke driftige jongen. Zijn ouders zijn gescheiden en hij woont nu bij zijn grootouders. Eigenlijk zijn zijn ouders een beetje bang voor hem. Hij kan heel opvliegend zijn en zo maar met stenen gaan gooien. Hij slikt medicijnen om zijn driftaanvallen te beteugelen.