Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

438. Koe Lotte 4

  • geschonken aan Ilgiz, een jongen van 6 jaar
  • dochter van moeder Ahmatova Aynura, (39 jaar) en vader Ahmatov Malik (45 jaar)
  • plaats: Bakayata, Bakayata regio
  • datum schenking koe: 22-11-2015
  • donateurs: Nacht van de Fooi 2015

Ilgiz

Ilgiz_cow-Lotte-2 klein

Ilgiz heeft het Syndroom van Down. Het is een genetische aandoening  en wordt doorgaans geassocieerd met fysieke groei vertraging, bijzondere gelaatstrekken , en milde tot matige verstandelijke handicap. Ilgiz is onder behandeling van specialisten en de behandeling lijkt iets te helpen.  Verder is de gezondheid goed.

Ilgiz  gaat niet naar school, hij kan lopen, maar alleen langzaam. Praten kan hij wel, maar dat is niet goed ontwikkeld.

Zijn intelligentie blijft ver achter. De jongen houdt er van naar de TV te kijken.

Het gezin telt naast Ilgiz nog vier kinderen. Hij heeft 2 ouders broers van 19 en 15 jaar en 2 oudere zusjes van 13 en 11 jaar. Op de oudste broer na zitten e allemaal nog op school.

Het gezin woont in een oud huis met 3 kamers. Ze hebben geen eigen vervoer, geen vee en zijn zeer hulpbehoevend.

De ouders hebben geen vast werk. De moeder zorgt voor het huishouden en haar gehandicapte zoon, en de vader verdient iets door allerlei klusjes.

Door het krijgen van koe Lotte  hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Met wat er overblijft van de  melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun zoon betalen.

Koe Lotte is 4 ½ jaar oud en zal in het voorjaar van 2016 een kalf krijgen.

Aanvullende foto’s

Ilgiz_cow-Lotte-1 klein

Ilgiz_cow-Lotte-3 klein

Ilgiz heeft het Syndroom van Down. Het is een genetische aandoening  en wordt doorgaans geassocieerd met fysieke groei vertraging en bijzondere gelaatstrekken. Ilgiz  gaat niet naar school, hij kan redelijk lopen, maar wel langzaam. Praten kan hij wel, maar dat is nog niet goed ontwikkeld. Zijn intelligentie blijft ver achter.