Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

443. Koe Tess

  • geschonken aan  Ermek, een jongen van 3 jaar
  • zoon van moeder Rysbekova Burmakan, (29 jaar) en vader Abdiev Nuridin, he (33 jaar)
  • plaats Joon-dobo village, Karabuura regio
  • datum schenking koe: 22-11-2015
  • donateurs: Nacht van de fooi 2015

Ermek

Ermek_cow-Tess-4 klein

Ermek  heeft ten gevolge van hersenletsel  Hydrocefalus of wel een waterhoofd. Dit is een aandoening waarbij in de hersenventrikels te veel hersenvocht aanwezig is. Deze overmaat aan hersenvocht oefent druk uit op de hersenen, waardoor hersenfuncties kunnen worden aangetast. In ernstige gevallen van aangeboren hydrocefalus kan de druk van het vocht zo groot zijn dat hele hersengebieden worden weggedrukt tegen de schedel en de hersenen kunnen zich dan niet verder ontwikkelen. Dit heeft als gevolg dat de baby met erg weinig hersenweefsel wordt geboren, met zware mentale retardatie tot gevolg De ouders zijn zich bewust van zijn diagnose. Hij wordt behandeld. Het resultaat van de behandeling is hoopgeven.

Ermek  is net begonnen te open, praten is nog niet ontwikkeld.  Ook zijn intelligentie blijft ver achter. Hij is altijd thuis en hij speelt het liefst alleen..

Het gezin bestaat uit drie kinderen. Ermek heeft nog een zusje van vijf jaar en een zusje van anderhalf jaar.

Het gezin heeft geen eigen huis. Ze wonen in een oud klein appartement met twee kamers. Zowel de scholen als het ziekenhuis zijn heel ver weg. Ze hebben geen vee en geen landbouwgereedschap. Ermek woont in een arm gezin.

De moeder is thuis en de vader werkt in de metaalindustrie. Het gezin is zeer hulpbehoevend.

Door het krijgen van koe Tess hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Met wat er overblijft van de  melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun zoon betalen.

Koe Tess is 4 ½ jaar oud en zal media 2016 een kalf krijgen.

Aanvullende foto’s

Ermek_cow-Tess-1 klein

Ermek_cow-Tess- klein2

Ermek  heeft ten gevolge van hersenletsel  Hydrocefalus of wel een waterhoofd. Deze overmaat aan hersenvocht oefent druk uit op de hersenen, waardoor hersenfuncties kunnen worden aangetast.