Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

445. Koe Zoë 2

  • geschonken aan Samat, een jongen van 3 jaar
  • zoon van moeder Abdrahmanova Mira, (32 jaar) en vader Ozubekov Samarbek, (38 jaar)
  • plaats: Amanbaeva village, Karabuura regio
  • datum schenking koe: 22-11-2015
  • donateurs: Nacht van de Fooi 2015

Samat

Samat_cow-Zoe-3 klein

Samat heeft Cerebral Palsy als gevolg van een  hersenbeschadiging. Het is een rustige en zwakke jongen. De ouders zijn zich bewust van zijn handicap. Hij wordt continu behandeld door een specialist, en de resultaten daarvan zijn bevredigend, hij begint nu zelfs een beetje te lopen.. Zijn conditie is niet optimaal

Samat  kan een beetje lopen, en kan niet praten. De ontwikkeling van zijn intelligentie blijft ver achter. Hij kijkt graag in plaatjesboeken.

Samat heeft een zusje van 12 en een broertje van 10 jaar die beide naar school gaan.

Het gezinnetje heeft een eigen huis. Het is een oud huis met 3 kamers. Ze zijn zeer arm, want beide ouders hebben geen werk.

Door het krijgen van koe Zoë hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Met wat er overblijft van de  melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun zoon betalen.

Koe Zoë is 4 jaar oud en zal in de zomer van 2016 een kalf krijgen.

Aanvullende foto

Samat_cow-Zoe-1 klein

Samat heeft Cerebral Palsy als gevolg van een  hersenbeschadiging. Het is een rustige en zwakke jongen. Hij wordt continu behandeld door een specialist, en de resultaten daarvan zijn bevredigend, hij begint nu zelfs een beetje te lopen.