Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

453. Koe Johanna 2

  • geschonken aan Argen, een jongen van 9 jaar
  • zoon van moeder Jancharova Elmira, (49 jaar) en vader Jancharov Kenjebay, (52 jaar)
  • plaats Jon-Aryk, Talas regio
  • datum schenking koe: 15-2-2016
  • donateur: mw. Agaath Schoon

Argen 

Argen_cow-Johanna-1 klein 

Argen heeft het Syndroom van Down. Het is een genetische aandoening  en dit uit zich doorgaans met fysieke groei vertraging, originele gelaatstrekken , en milde tot matige verstandelijke handicap. Het gemiddelde IQ van een jonge volwassene met het syndroom van Down is 50, gelijk aan de mentale leeftijd van een 8 of een 9-jarig kind, maar dit varieert sterk. Argen is onder behandeling van specialisten. Verder is de gezondheid goed.

Argen  gaat niet naar school maar gaat naar een medisch dagverblijf. Hij kan goed lopen. Praten gaat hem nog niet zo goed af. Zijn intelligentie blijft ver achter.

De jongen kijkt graag televisie

Het gezin telt 5 kinderen. Argen heeft twee getrouwde zusters van 30 en 28 jaar, waarvan er een weer gescheiden is, en twee oudere broers van 24 met een eigen gezin en een van 22 jaar

Ze wonen met het gezin van de zoon in een eigen oud huis met 3 kamer.

De beide ouders zijn werkeloos.

Door het bezit van koe Johanna hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Van de melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun dochter betalen.

Koe Johanna is 3 ½ jaar oud en zal in de zomer  een kalf krijgen.

Aanvullende foto’s:

Argen_cow-Johanna-2 klein

Argen_cow-Johanna-3 klein

Argen heeft het Syndroom van Down. Hij gaat niet naar school maar gaat naar een medisch dagverblijf. Hij kan goed lopen. Praten gaat hem nog niet zo goed af. Zijn intelligentie blijft ver achter.