Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

454. Koe Loes

  • geschonken aan Asel, een meisje van 15 jaar
  • dochter van moeder Bokueva Gulira, (38 jaar), de vader is overleden
  • plaats ainar, Karabuura regio
  • datum schenking koe: 15-2-2016
  • donateurs: de Nacht van de Fooi

Asel

Asel_cow-Loes-1 klein

Asel  heeft een hersenafwijking. Dit is een algemene neurologische aandoening gekenmerkt door aanzienlijk belemmerd intellectueel en adaptief functioneren. Hierdoor is zij epileptisch. Haar moeder is  zich bewust van de handicap van haar dochter.  Zij gaat  tweemaal per jaar naar een specialist en de resultaten van de behandeling zijn hoopgevend.

Asel  kan wel lopen, maar dat gaat heel langzaam. Ze  gaat niet naar school.

De ontwikkeling van haar spraakvermogen is beperkt. Qua intelligentie blijft zij ook ver achter. Zij vindt het heerlijk om met keukenspulletjes te spelen.

Asel heeft twee zusjes, een oudere zus van 17 die naar schoolgaat en in groep 11 zit, en een jonger zusje van 7 jaar. Het gezin heeft geen eigen huis, ze wonen in bij de grootouders.

De moeder heeft geen werk, want dat is er niet.

Door het krijgen van koe Loes hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Met wat er overblijft van de  melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun zoon betalen.

Koe Loes is 4 ½ jaar oud en zal in 2016 een kalf krijgen.

Aanvullende foto:

Asel_cow-Loes-2 klein

Asel  heeft een hersenafwijking.  Hierdoor is zij ook epileptisch. Haar moeder is  zich bewust van de handicap van haar dochter, haar vader is overleden.  Asel  kan wel lopen, maar dat gaat heel langzaam. Ze  gaat niet naar school. Praten doet zij heel beperkt.