Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

455. Koe Martine 2

  • geschonken aan Baktygul, een meisje van 12 jaar
  • dochter van moeder Toychubekova Munara, (49 jaar) en vader Toychubekov Baibol, (54 jaar
  • plaats Cholponbay, Karabuura regio
  • datum schenking koe: 15-2-2016
  • donateurs: Nacht van de Fooi

Baktygul  

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Baktygul  heeft een hersenafwijking. Dit is een algemene neurologische aandoening gekenmerkt door aanzienlijk belemmerd intellectueel en adaptief functioneren. Hierdoor is zij tevens epileptisch. Haar ouders zijn  zich bewust van de handicap van hun dochter.  Zij gaat  tweemaal per jaar naar een specialist en de resultaten van de behandeling zijn hoopgevend. Operatief ingrijpen is niet nodig.

Baktygul  kan wel lopen. Ze  gaat niet naar school.

De ontwikkeling van haar spraakvermogen is beperkt. Qua intelligentie blijft zij ook ver achter. Zij vindt het heerlijk om met kleine kinderen te spelen.

Baktygul heeft twee zusjes, een oudere zus van 19 die naar schoolgaat en in groep 11 zit, een zus van 17 die in groep 9 zit  en een broer van 15 jaar. Het gezin heeft geen eigen huis, ze wonen in bij de grootouders.

Zowel de moeder als de vader hebben geen werk, want dat is er nauwelijks.

Door het krijgen van koe Martine 2 hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Met wat er overblijft van de  melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun dochter betalen.

Koe Martine 2 is 4 ½ jaar oud en zal in het voorjaar van 2016 een kalf krijgen.

Aanvullende foto’s

Baktygul_cow- Martine-3 klein

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Baktygul  heeft een hersenafwijking en daardoor aanzienlijk intellectueel belemmerd, ook  is zij tevens epileptisch. De ontwikkeling van haar spraakvermogen is beperkt. Qua intelligentie blijft zij ook ver achter. Zij vindt het heerlijk om met kleine kinderen te spelen.