Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

460. ZHG koe Mariël

  • geschonken aan Baibol, een jongen van 7 jaar
  • zoon van moeder Dzhumanalieva Saltanat (28 jaar) en vader Saeitkulov Mirbek (30 jaar)
  • plaats: A.Ogonbaeva of Talas regio
  • datum schenking koe: 3-4- 2016
  • donateurs: Anne en vrijwilligers door viltverkoop op markten en fairs

Baibol

SHG #29_Baibol_cow- Mariel (1) klein

Baibol heeft Cerebral Palsy als gevolg van een  hersenbeschadiging. Hierdoor wordt zijn lichaam belemmerd in de groei. De ouders zijn zich bewust van zijn handicap. Hij wordt behandeld door een specialist in Bishkek war ze eenmaal per jaar heen gaan.

Baibol kan niet lopen.Ook zijn spraakvermogen is niet goed ontwikkeld, evenals de ontwikkeling van zijn intelligentie. Hij kijkt graag TV en dan het liefste tekenfilms.

Hij heeft nog een zusje van 2 jaar, en een broertje van 6 jaar,

Het gezin woont in een eigen huis met drie kamers.

De moeder heeft geen betaald werkt en zorgt voor de kinderen. De vader werkt in het buitenland en stuurt zo nu en dan wat geld op.

Door het krijgen van koe Mariël hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Met wat er overblijft van de  melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun zoon betalen.

Koe Mariël is 6  jaar oud en zal in de zomer van 2016 een kalf krijgen. De koe levert momenteel 8 liter melk per dag.

Het gezin is onderdeel van een zelfhulp groep. Dat betekent dat ze koe Mariël 3 jaar mogen houden en verzorgen. De kalfjes die deze periode geboren worden mogen ze zelf houden, om zo een of meer eigen koeien op te fokken. Daarnaast betalen ze aan Nur Bala maandelijks een percentage van de inkomsten die ze door de koe verdienen.

Aanvullende foto

SHG #29_Baibol_cow- Mariel klein

Baibol wordt als gevolg van een  hersenbeschadiging belemmerd in de groei. Baibol kan niet lopen. Ook zijn spraakvermogen is niet goed ontwikkeld, evenals de ontwikkeling van zijn intelligentie. Hij kijkt graag TV en dan het liefste tekenfilms.