Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

461. ZHG koe Stiene

  • geschonken aan Akylbek, een jongen van 5 jaar
  • zoon van moeder Ibraimova Kanyshai (33 jaar) en vader Akmatov Tynychbek (30 jaar)
  • plaats: Tash – Aryk regio Talas
  • datum schenking koe: 03-04-2016
  • donateur: Stichting Weeshuis der Doopsgezinden

Akylbek

SHG #30_ Akylbek_cow - Kanyshai (2) klein

Akylbek  heeft een hersenbeschadiging en is daardoor autistisch. Driemaal per jaar gaan zijn ouders met hem naar een dokter in Bishkek. Hij hoeft waarschijnlijk geen operatie te ondergaan.

Akylbek  is een goede vriendelijke jongen, die redelijk kan lopen. Hij kan wel een paar woorden spreken, maar zijn spraak is eigenlijk slecht ontwikkeld. Zijn intelligentie ontwikkelt zich ook niet goed.

Hij speelt graag en hij is en verzamelaar van “van alles”. Akylbek heeft twee oudere zusjes van 9 en 12 jaar die naar school gaan. De kinderen gaan heel plezierig met elkaar om. Hijzelf gaat naar een speciale kleuterschool.

Het gezinnetje heeft een eigen woning met 3 kamers.

De moeder zorgt voor het gezin en de vader werkt in het seizoen in de landbouw.

Door het bezit van koe Stiene  hoeft het gezin  geen melk meer te kopen. Van de melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun zoon betalen.

Koe Stiene is 5  jaar oud en zal in de zomer van 2016  een kalf krijgen.

Het gezin is onderdeel van een zelfhulp groep. Dat betekent dat ze koe Stiene 3 jaar mogen houden en verzorgen. De kalfjes die deze periode geboren worden mogen ze zelf houden, om zo een of meer eigen koeien op te fokken. Daarnaast betalen ze aan Nur Bala maandelijks een percentage van de inkomsten die ze door de koe verdienen.

Aanvullende foto’s

SHG #30_ Akylbek_cow - Kanyshai (1) klein

SHG #30_ Akylbek_cow - Kanyshai klein

Akylbek  heeft een hersenbeschadiging en is daardoor autistisch. Akylbek  is een goede vriendelijke jongen, dat redelijk kan lopen. Hij kan wel een paar woorden spreken, maar zijn spraak is slecht ontwikkeld. Zijn intelligentie ontwikkelt zich ook niet goed.