Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

464. Koe Betsy

  • geschonken aan Erlan, een jongen van 15 jaar
  • zoon van moeder Orozalieva Gulgaaky (50 jaar) en vader Orozaliev Izabek,(52 jaar)
  • plaats: Uch-Bulak, Karabuura regio
  • datum schenking koe: 10-4-2016
  • Donateura: Anoniem

Erlan

Erlan_cow-Betsy-2 klein

Erlan  heeft een  hersenbeschadiging waardoor hij zwakzinnig is Zijn ouders zijn zich bewust van zijn handicap. Hij gaat jaarlijks een paar maal naar een specialist en hij krijgt medicatie. Het resultaat is dat hij minder hoofdpijn heeft en kan zitten.

Erlan  kan niet lopen, ook spreken gaat hem slecht af. De ontwikkeling van zijn intelligentie is ook minimaal. Hij gaat niet naar school en is alleen maar thuis. Hij zit in een rolstoel.

Hij heeft nog twee zussen en een broer.  De oudste broer (27) heeft een eigen gein gesticht, evenals zijn oudste zus (20).  Zijn jongere zusje (16 jaar) zit nog op school.  Erlan is een goede jongen die graag TV kijkt.

Het gezin woont in een klein oud huis met drie kamers. Ze hebben geen auto. De vader is werkloss en de moeder is ook thuis om voor haal zoon te zorgen.

Door het bezit van koe Betsy hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Van de melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun zoon betalen.

Koe Betsy  is 5 ½ jaar oud en zal in de zomer een kalf krijgen.

Overige foto’s

Erlan_cow-Betsy-1 klein

Erlan_cow-Betsy-3 klein

Erlan  heeft een  hersenbeschadiging waardoor hij zwakzinnig is. Hij  kan niet lopen, hij zit in een rolstoel. Spreken gaat hem slecht af. De ontwikkeling van zijn intelligentie is ook minimaal. Hij gaat niet naar school en is alleen maar thuis.