Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

465. Koe Barbara

  • geschonken aan Anara, een meisje van 5 jaar
  • dochter van moeder Kenjebaeva Kanykey (35 jaar) en vader Akylbekov Nurmadil, (40 jaar)
  • plaats: Chon-Karabuura, Karabuura regio
  • datum schenking koe: 17-4-2016
  • donateurs: Nacht van de Fooi

Anara  

Anara_cow-Barbara-3 klein

Anara  heeft Cerebral palsy. Dit  is een gevolg van een hersenbeschadiging op jonge leeftijd gepaard met gestoorde motoriek, waardoor zij epileptisch is. De ouders zijn  zich bewust van de handicap van hun dochter.  Anara is onder behandeling van specialisten en de behandeling lijkt aan te slaan.  Ze krijgt medicijnen om de insulten (epileptische aanvallen) te verminderen. Ze begint nu te lopen.

Anara  kan nu redelijk lopen, maar ze gaar niet naar school. Wel gaat ze vaak naar familie waar ze met nichtjes kan spelen.

De ontwikkeling van haar spraakvermogen is heel redelijk. Haar intelligentie echter blijft ver achter. Zij is een meisje dat heel graag met zo veel mogelijk andere kinderen speelt.

Anara heeft nog een twee oudere  broers. De oudste  van 18 jaar, is net klaar met studeren en  de broer van 16 gaat nog naar school, evenals haar zusje van 10 jaar. . Het gezin woont in een klein oud huis met 3 kamers.

Beide ouders hebben geen werk, omdat er in de omgeving geen werk te vinden is.

Door het krijgen van koe Barbara hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Met wat er overblijft van de  melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun dochter betalen.

Koe Barbara is 5  jaar oud en zal in de zomer  van 2016 een kalf krijgen.

Overige foto’s

Anara_cow-Barbara-1 klein

Anara_cow-Barbara-2 klein

Anara  heeft Cerebral palsy. Dit  is een gevolg van een hersenbeschadiging op jonge leeftijd gepaard met gestoorde motoriek, waardoor zij epileptisch is. Anara  kan nu redelijk lopen, maar ze gaar niet naar school.