Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

467. Koe Bahukshira

  • geschonken aan Farida, een meisje van 12 jaar
  • dochter van moeder Ryskulbekova Elena, (35 jaar) en vader  Akylbekov Kubat, (39 jaar)
  • plaats: Namatbek, Bakayata region
  • datum schenking koe: 17-4-2016
  • Donateur: ASN foundation

Farida

  Farida_cow-Bahukshira-2 klein

Farida  heeft Cerebral palsy. Dit  is een gevolg van een hersenbeschadiging op jonge leeftijd gepaard met gestoorde motoriek. Zij heeft sinds haar geboorte problemen met lopen, maar door de behandeling van de specialisten begint ze nu te lopen.

Farida  is een lief meisje, dat helaas niet naar school gaat, ze is altijd thuis. Soms gaat ze met haar ouders op bezoek bij familie.

Ten gevolge van hersenaandoening loopt ze slecht, mede omdat ze mank loopt met haar rechter been. Het spreken heeft ze aardig onder de knie. Ze speelt het liefste met haar moeder.

Farida heeft nog een broer van 16 jaar en een zus van 13 jaar. Beide gaan nog naar school. Het gezin woont in een klein oud huis met 3 kamers.

De beide ouders zijn werkeloos, omdat er in de regio geen werk te vinden is.

Door het bezit van koe Bahukshira hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Van de melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun dochter betalen.

Koe Bahukshira  is 5 jaar oud en zal in het najaar een kalf krijgen.

Aanvullende foto

Farida_cow-Bahukshira-1 klein

Farida  heeft Cerebral palsy. Dit  is een gevolg van een hersenbeschadiging op jonge leeftijd gepaard met gestoorde motoriek. Ten gevolge van hersenaandoening loopt ze slecht, mede omdat ze mank loopt met haar rechter been.