Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

469. Koe Flower

  • geschonken aan Myrzaiym, een meisje van 12 jaar
  • dochter van moeder Karataeva Aigul,(46 jaar) en vader Beyshenbaev Turgunbek, (51jaar)
  • plaats: Kyzyl-Adyr, Karabuura regio
  • datum schenking koe: 17-4-2016
  • donateurs: Eleven Flower Foundation

Myrzaiym

Myrzaiym_cow-Flower-3 klein

Myrzaiym  heeft het Syndroom van Down (DS of DNS) ook bekend als trisomie 21. Het is een genetische aandoening veroorzaakt door de aanwezigheid van alle of een deel van een derde exemplaar van chromosoom 21, en wordt doorgaans geassocieerd met fysieke groei vertraging, originele gelaatstrekken , en milde tot matige verstandelijke handicap. Myrzaiym is onder behandeling van specialisten en de behandeling lijkt aan te slaan.  Ze is veel zelfstandiger geworden.

Myrzaiym  gaat niet naar school, maar kan wel redelijk lopen. Praten gaat ook heel goed.   Haar intelligentie blijft ver achter. Zij speelt graag met haar poppen.

Myrzaiym is de jongste in een gezin met 5 kinderen. De 3 oudste zussen (26, 23 en 20 jaar) zijn allen getrouwd, haar broer van 16 jaar gaat nog naar school. Ze wonen in een eigen huis met 4 kamers.

Beide ouders hebben geen werk, omdat er in de omgeving geen werk is.

Door het krijgen van koe Flower  hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Met wat er overblijft van de  melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun dochter, en haar ontwikkeling betalen.

Koe Flower is 4 ½ jaar oud en zal aan het eind van de zomer 2016 een kalf krijgen.

Aanvullende foto’s

Myrzaiym_cow-Flower-1 klein

Myrzaiym_cow-Flower-2 klein

Myrzaiym  heeft het Syndroom van Down. Myrzaiym  gaat niet naar school, maar kan wel redelijk lopen. Praten gaat ook heel goed.   Haar intelligentie blijft ver achter.