Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

475. Koe Cees 7

  • geschonken aan Altynay, een meisje van 6 jaar
  • dochter van moeder Kanaeva Uulkan, (29 jaar) en vader Rysbaev Akmatkul, (33 jaar)
  • plaats: Kok-Say, Karabuura regio
  • datum schenking koe: 1-6-2016
  • donateur: de Cees Kant Stichting

Altynay

Altynay_cow-Gees7-1 klein

 

Altynay  heeft Cerebral palsy. Dit  is een gevolg van een hersenbeschadiging voor of tijdens de geboorte waardoor haar motoriek verstoord is.

De ouders doen hun best om goed voor hun dochter te zorgen, maar dat gaat heel moeilijk want ze zijn zeer hulpbehoevend.  Zij begrijpen wat hun dochter mankeert. Ze gaat zo nu en dan naar een specialist die haar wat  medicijnen geeft. Een operatie staat niet gepland.

Altynay  is een lief meisje, dat helaas niet naar school gaat. Lopen kan ze wel, maar ze is verlamd aan haar rechterbeen. Ze kan een beetje praten, een paar woorden slechts. Haar intelligentie is ook niet goed.

Zij houdt er van om te zingen.

Altynay heeft een oudere zus van 8 jaar die op school zit in de tweede klas en een jonger broertje van 9 maanden.

Het gezin heeft geen eigen huis, zij wonen in een garage in een beveiligd gebied. De beide ouders zijn werkeloos. Ze helpen de grootouders veel die in de bergen wonen.

Door het bezit van koe Cees 7  hoeven de ouders geen melk meer te kopen. Van de melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun dochter betalen.

Koe Cees 7  is 4 ½ jaar oud en zal in het najaar van 2016 een kalf krijgen.

Aanvullende foto’s

Altynay_cow-Gees7-3 klein

Altynay_cow-Gees7-2 klein

Altynay  heeft Cerebral palsy. Dit  is een gevolg van een hersenbeschadiging voor of tijdens de geboorte waardoor haar motoriek verstoord is. De ouders doen hun best om goed voor hun dochter te zorgen, maar dat gaat heel moeilijk want ze zijn zeer hulpbehoevend. Altynay loopt slecht, spreeekt slecht en heeft een heel matige intelligentie.