Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

476. Koe Krista

  • geschonken aan  Amir, een jongen van 4 jaar
  • zoon van moeder Kuldaeva Burulkan, (39 jaar), de vader heeft het gezin verlaten
  • plaats Aral, Talas regio
  • datum schenking koe: 22-11-2015
  • donateurs: Stichting Weeshuis der Doopsgezinden

Amir

Amir_cow-Krista-3 klein

  • geschonken aan  Amir, een jongen van 4 jaar
  • zoon van moeder Kuldaeva Burulkan, (39 jaar).de vader heeft het gezin verlaten.
  • plaats Aral, Talas regio
  • datum schenking koe: 22-11-2015
  • donateurs: Nacht van de fooi 2015

Amir  

Amir  heeft ten gevolge van hersenletsel  Hydrocefalus of wel een waterhoofd. Dit is een aandoening waarbij in de hersenventrikels te veel hersenvocht aanwezig is. Deze overmaat aan hersenvocht oefent druk uit op de hersenen, waardoor hersenfuncties kunnen worden aangetast. In ernstige gevallen van aangeboren hydrocefalus kan de druk van het vocht zo groot zijn dat hele hersengebieden worden weggedrukt tegen de schedel en de hersenen kunnen zich dan niet verder ontwikkelen.

De ouders zijn zich bewust van zijn diagnose. Hij wordt twee maal per jaar behandeld. Hij krijgt medicijnen en het resultaat van de behandeling is hoopgevend.

Amir kan een beetje lopen, praten is nog niet ontwikkeld, alleen wat huis, tuin en keuken woordjes.  Ook zijn intelligentie blijft ver achter. Hij is altijd thuis en hij wil heel graag goed leren lopen om te kunnen rennen.

Het gezin bestaat uit vier kinderen. Amir heeft nog een broer van 20 jaar en zusjes van 15 en 9 jaar.

Het gezin heeft een heel oud eigen huis met vier kamers. Zowel de scholen als het ziekenhuis zijn heel ver weg, ze reizen veel per bus. Ze hebben geen vee en geen landbouwgereedschap.

Beide ouers hebben geen werk.

Door het krijgen van koe Krista hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Met wat er overblijft van de  melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun zoon betalen.

Koe Krista is 5 ½ jaar oud en zal in de zomer van  2016 een kalf krijgen.

Aanvullende foto

Amir_cow-Krista-1 klein

Amir  heeft ten gevolge van hersenletsel  Hydrocefalus of wel een waterhoofd. Hij kan een beetje lopen, praten is nog niet ontwikkeld, alleen wat huis, tuin en keuken woordjes.  Ook zijn intelligentie blijft ver achter. Hij is altijd thuis en hij wil heel graag goed leren lopen om te kunnen rennen. De vader heeft het gezin verlaten.