Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

477. Koe Corien

  • geschonken aan Aydin, een jongen van 4 jaar
  • zoon van moeder Elebesova Munara, (29 jaar) en vader Shuguraliev Kasymbek, (30 jaar)
  • plaats: Aral, Talas regio
  • datum schenking koe: 22-11-2015
  • donateurs: Stichting Weeshuis der Doopsgezinden

Aydin

Aydin_cow-Corien-1 klein

Aydin heeft Cerebral Palsy als gevolg van een  hersenbeschadiging. Het is een rustige maar zwakke jongen. De ouders zijn zich bewust van zijn handicap. Hij wordt twee maal per behandeld door een specialist, en de resultaten daarvan zijn hoopgevend. Zijn conditie is niet optimaal

Aydin  kan niet lopen, en kan niet praten, maar de ontwikkeling van zijn intelligentie lijkt normaal te verlopen. Hij speelt graag met zijn kleine zusje.

Aydin heeft een zusje van 2 jaar.

Het gezinnetje heeft een eigen huis. Het is een klein oud huis met 2 kamers. Ze zijn arm, want beide ouders hebben geen werk.

Door het krijgen van koe Corien hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Met wat er overblijft van de  melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun zoon betalen.

Koe Corien is 5 jaar oud en zal in e winter van 2016 een kalf krijgen.

Aanvullende foto

Aydin_cow-Corien-2 klein

Aydin heeft Cerebral Palsy als gevolg van een  hersenbeschadiging Zijn conditie is niet optimaal. Aydin  kan niet lopen, en kan niet praten, maar de ontwikkeling van zijn intelligentie lijkt normaal te verlopen.