Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

478, Koe Beate

  • geschonken aan  Elhan, een jongen van 5 jaar
  • zoon van moeder Myrzalieva Syrgabu, (34 jaar) en vader Akmatov Nuridin,(39 jaar).
  • plaats: Uch-Emchek village, Talas regio
  • datum schenking koe: 1-7-2016
  • donateurs: Stichting Weeshuis der Doopsgezinden

Elhan

Elhan_cow-Beate-1 klein

Elhan heeft Cerebral Palsy als gevolg van een  hersenbeschadiging. De ouders zijn zich totaal niet bewust van de impact van zijn handicap. Hij wordt dan ook nauwelijks behandeld. Hij  is ten gevolge hiervan epileptisch en hij heeft vaak hoofdpijn.  Om de aanvallen te onderdrukken krijgt hij soms medicijnen.

Elhan  kan moeizaam een beetje lopen. Hij gaat niet naar school. Zijn spraakvermogen is onvoldoende ontwikkeld.

Hij heeft ook een lage intelligentie, wel kijkt hij grag in platjesboeken.

Hij is de jongste van een groot gezin met alleen maar jongens, hij heeft broers van 15, 11, 10 en 7 jaar die allemaal naar school gaan.

Het gezin heeft geen eigen huis, maar zij huren een appartement. Ze hebben geen eigen vervoer en wonen op grote afstand van scholen en medische zorg. Wel hebben zij wat vee, koeien en schapen.

Door het krijgen van koe Beate hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Met wat er overblijft van de  melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun zoon betalen.

Koe Beate  is 5 jaar oud en zal in de winter een kalf krijgen.

Aanvullende foto

Elhan_cow-Beate-2 klein

Elhan heeft Cerebral Palsy als gevolg van een  hersenbeschadiging. De ouders begrijpen zijn handicap totaal niet. Hij wordt dan ook nauwelijks behandeld. Hij  is ten gevolge hiervan epileptisch en hij heeft vaak hoofdpijn.  Hij kan nauwelijks lopen. Hij gaat niet naar school. Zijn spraakvermogen is onvoldoende ontwikkeld.