Deze moeder is erg blij met de koe die is geschonken door een weldoener uit Nederland

Geef een
KOE cadeau

en help een gezin met een
gehandicapt kindje
in Kyrgyzstan.

479. Koe Noan

  • geschonken aan  Ilim, een jongen van 6 jaar
  • zoon van moeder Kozubekova Baktygul, (44 jaar) en vader Kasymov Damir, (51 jaar).
  • plaats: Bal-Bal, Talas regio
  • datum schenking koe: 1 – 7- 2016
  • donateurs: Stichting Weeshuis der Doopsgezinden

Ilim  

Ilim_cow-Noan-3 klein

Ilim  is ten gevolge van een neurologische aandoening epileptisch. Hij kan niet naar school omdat hij te veel aanvallen heeft. Om de aanvallen te onderdrukken krijgt hij medicijnen. Het is een zenuwachtige jongen.  Hij staat onder controle van een specialist, en er lijkt een licht verbetering te komen in zijn gezondheid.

Ilim  kan redelijk lopen. Hij gaat niet naar school vanwege zijn epileptische aanvallen, daarom krijgt hij thuis onderwijs van zijn moeder. Zijn spraakvermogen is beperkt ontwikkeld. En zijn intelligentie lijkt normaal..

Het is een echt moederskindje.

Ilim komt uit een groot gezin met 7 kinderen. Zijn oudste broer van 25 is getrouwd en heeft een eigen gezin, de volgende broer van 22 is bijzonder intelligent en heeft net high school afgemaakt, een zus van 19  is getrouwd, een zus van 16 en een broer van 14 zitten beide nog op school (groep 9 en 7). Dan heeft hij nog een jonger zusje van 3 jaar..

Het gezin woont in een oud en klein huis met 4 kamers . Ze hebben geen eigen vervoer en wonen op grote afstand van scholen en medische zorg. Het is en arm gezin.

Door het krijgen van koe Noan hoeft het gezin geen melk meer te kopen. Met wat er overblijft van de  melk kunnen ze ook yoghurt, kwark en boter maken voor de verkoop. Van de opbrengst kunnen ze de behandeling van hun zoon betalen.

Koe Noan  is 5 jaar oud en krijgt in het najaar een kalf.

Aanvullende foto

Ilim_cow-Noan-1 klein

Ilim  is ten gevolge van een neurologische aandoening epileptisch. Hij kan niet naar school omdat hij te veel aanvallen heeft. Om de aanvallen te onderdrukken krijgt hij medicijnen. Het is een zenuwachtige jongen. Ilim  kan redelijk lopen. Hij gaat niet naar school vanwege zijn epileptische aanvallen, daarom krijgt hij thuis onderwijs van zijn moeder.